ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 69 ετών και άνω

Διαθέσιμα 17.496 ραντεβού

Ανοίγει σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για την νόσο COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 69 ετών και άνω με 17.496 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας, προτεραιότητα για διευθέτηση ραντεβού θα έχουν από σήμερα Τετάρτη, 3 Μαρτίου, στις 9 το πρωί τα άτομα ηλικίας 69 ετών και άνω, στο πλαίσιο των σχεδιασμών του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19. Θα διατεθούν, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, 17.496 ραντεβού για όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται με τρία εμβόλια που έχουν αδειοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, της Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca. Τις επόμενες μέρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αξιολογήσει την αίτηση που υπέβαλε η Johnson&Johnson για αδειοδότηση του εμβολίου της, το οποίο είναι μονής δόσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μέχρι την 1η Μαρτίου, έγιναν 82.564 εμβολιασμοί στα Κέντρα Εμβολιασμού που υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν σε λειτουργία δύο νέα Εμβολιαστικά Κέντρα στη Λάρνακα και την Πάφο, αυξάνοντας τη δυνατότητα για εμβολισμούς, ενόψει και των αυξημένων ποσοτήτων εμβολίων που θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα. Σε πλήρη ανάπτυξη των Εμβολιαστικών Κέντρων, θα μπορούν να διενεργούνται μέχρι και 15.000 εμβολιασμοί ημερησίως.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συγχρωτισμού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, απευθύνεται θερμή έκκληση όπως τα άτομα που θα εμβολιαστούν να μεταβαίνουν στα Κέντρα Εμβολιασμού την ώρα που έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και όχι νωρίτερα.

Συστήνεται, επίσης, στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 69 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπο-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X