ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάρωσε ο ανεμοστρόβιλος τη Λεμεσό - Φωτογραφίες

Τεράστιες οι ζημιές

24news team

Απίστευτες εικόνες, μεγάλες ζημιές και ένας σοβαρός τραυματισμός ενός πολίτη είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη Λεμεσό με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

Ανεμοστρόβιλος, ισχυροί άνεμοι και έντονη χαλαζόπτωση συνθέσαν το σκηνικό προκαλώντας τεράστια προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε υποστατικά.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδας μας δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Κεραμίδια έφυγαν από τις στέγες, δέντρα ξεριζώθηκαν, ταμπέλες «λύγισαν» από το πέρασμα της κακοκαιρίας ενώ ακόμη και γερανός ανατράπηκε από εργοτάξιο. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως οι ζημιές είναι τεράστιες σε οικίες και υποστατικά, κάνοντας λόγο για δύο τουλάχιστον ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Γερμασόγεια, από την περιοχή του ξενοδοχείου Apollonia και βορειότερα προς την περιοχή Πανιότη.

«Έπεσαν δέντρα και πάσσαλοι της ΑΗΚ, καταστράφηκαν φυτώρια, έσπασαν τζάμια και έφυγαν κεραμίδια από στέγες» είπε και σημείωσε ότι «αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο».

Περίπου 20 δρόμοι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έκλεισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της πτώσης δέντρων και πασάλων, ενώ στην οδό Ανδοκίδου υποχώρησε και ανατράπηκε γερανός από εργοτάξιο.

Το πρωί κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πανιώτη και ήδη ενημερώθηκε η διεύθυνση του δημοτικού ότι το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό, συμπλήρωσε.

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, συνεργεία του Δήμου, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Επαρχιακή Διοίκηση, βρίσκονται στην περιοχή για παροχή βοήθειας και διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Ξυδιάς είπε ακόμη ότι έχει επικοινωνήσει με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ζητώντας να βρεθεί χώρος φιλοξενίας σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να διαμείνουν στις οικίες τους.

Στο Δημαρχείο Γερμασόγειας ο ΥΠΕΣ, ενημερώνεται για κατάσταση

Στο δημαρχείο Γερμασόγειας βρίσκεται από τις 9.30 ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώνεται από τον έπαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο για τις ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την περιοχή.

Ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια τις πληγείσες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση