ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοποίηση βρεφών - Ακόμη μια υπόθεση εναντίον της παιδοκόμου

Τι δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.00 o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

24news team

Στις τέσσερις φαίνεται να ανέρχονται οι υποθέσεις εναντίον της παιδοκόμου που φέρεται να κακοποιούσε τα βρέφη που είχε υπό την επιτήρησή της. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.00 και στην εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου, «Διασπορά Ειδήσεων», ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου επιβεβαίωσε και τέταρτη υπόθεση εναντίον της παιδοκόμου ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρόκειται για περιστατικό το οποίο δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως η Αστυνομία έχει ενώπιον της δύο καταγγελίες και δύο αναφορές σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως η υπόθεση που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας φαίνεται να αφορά και την πρώτη κακοποιητική συμπεριφορά της εν λόγω παιδοκόμου. Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου εάν υπήρξαν απειλές και για τον λόγο πως οι γονείς αποφεύγουν να καταθέσουν στην Αστυνομία και να προχωρήσουν κανονικά σε καταγγελία ούτως ώστε να ακολουθήσουν εξετάσεις στα βρέφη και οι σχετικές έρευνες, ο κ. Ανδρέου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για απειλές σημειώνοντας πως για το τελευταίο περιστατικό οι απειλές προς τους γονείς έγιναν τον περασμένο μήνα και το περιστατικό συνέβη την περασμένη χρονιά.

Ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες για το πως θα κυλήσουν οι έρευνες, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, στόχος της ανακριτικής ομάδας που συστάθηκε είναι να ξανά προσεγγιστούν οι γονείς των παιδιών και να πειστούν ώστε να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία με απώτερο σκοπό να εντοπιστούν στοιχεία που θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί ποινική διερεύνηση. Όσον αφορά το περιστατικό που καταγγέλθηκε την 1η Οκτώβριου του 2022 και αφορά 19 μηνών βρέφος όπου οι έρευνες για αυτήν την περίπτωση έχουν ολοκληρωθεί, ο κ. Ανδρέου απέφυγε να σχολιάσει για το που αποδίδονται οι ευθύνες λόγω του ευαίσθητου της υπόθεσης.

Στο ερώτημα αν η συγκεκριμένη γυναίκα δικαιούται να ασκεί το επάγγελμα της κατ' οίκον παιδοκόμου, αλλά και από που εξασφαλίζονται οι άδειες για συγκεκριμένα ζητήματα, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως οι άδειες και οι έλεγχοι γίνονται από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας. Αυτό που επείγει τη συγκεκριμένη στιγμή στις Αρχές, είναι να προχωρήσει το ανακριτικό έργο, να εντοπιστούν περαιτέρω μάρτυρες, να πειστούν οι γονείς που δεν έκαναν επίσημη καταγγελία όπως προχωρήσουν σε αυτή.

Επίσης στο πλαίσιο των ερευνών εξετάζονται και τα σημάδια που βρέθηκαν στα βρέφη αν προκλήθηκαν κακόβουλα, αν χτυπήθηκαν σκόπιμα ή αν προκλήθηκαν τα χτυπήματα από αμέλεια της παιδοκόμου.

Το ηχητικό με τις δηλώσεις του κ. Ανδρέου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση