ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ντου» της αστυνομίας σε κέντρα, οχήματα, σπίτια

«Πόλεμος» στη νύχτα - Στο «κόκκινο» οι Αρχές

«Πόλεμος» φαίνεται να ξέσπασε στη νύχτα θέτοντας στο «κόκκινο» τις Αρχές, υπό τον φόβο ενός νέου αιματηρού επεισοδίου, ως αντίποινα της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε την Κυριακή (3/11), έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Έγκωμης.

Σε αναβρασμό ο κόσμος της νύχτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Σύριοι ήταν υπό την επιρροή στοιχείων της νύχτας από την Λεμεσό και όπως όλα δείχνουν βρέθηκαν αντιμέτωποι με άτομα που δραστηριοποιούνται στη Λευκωσία. Ο 30χρονος, που δέχθηκε τον πυροβολισμό στο κεφάλι, είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Ο κόσμος της νύχτας βρίσκεται σε αναβρασμό και από την άλλη οι Αρχές σε εγρήγορση προκειμένου να προλάβουν αντίποινα.

«Ντου» της Αστυνομίας - Τι εντοπίστηκε 

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου (9/11), ενώ να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή (8/11) ολονύχτιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, διενεργήθηκαν χθες βράδυ μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέγχθηκαν παγκύπρια 156 οχήματα και 170 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Διενεργήθηκαν επίσης έλεγχοι σε 48 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 28 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω ερευνών έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.ά, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών. Στην επαρχία Πάφου, διενεργήθηκαν επίσης δύο έρευνες οικιών, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 117 καταγγελίες που αφορούσαν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και 209 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα. Επίσης διενεργήθηκαν πέραν των 200 ελέγχων αλκοόλης, από τους οποίους προέκυψαν 33 καταγγελίες.

Ταυτόχρονα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς.

Εξάλλου, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 27 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας.

Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

«Έχουμε πληροφορίες για αντίποινα»

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του το Σάββατο (9/11), ανέφερε πως, οι Αρχές έχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα σε σχέση με την απόπειρα φόνου που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 3/11, σε νυχτερινό μαγαζί με φόντο την προστασία.

Μάλιστα τόνισε ότι η Αστυνομία διενεργεί επιχειρήσεις σε παγκύπρια κλίμακα, με μεγαλύτερη έμφαση, ωστόσο, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Στόχος, όπως δήλωσε, είναι να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα της τάξης και της ασφάλειας.

Έξι άτομα στα χέρια της Αστυνομίας για την απόπειρα φόνου 

44χρονος φερόμενος ως δράστης.

37χρονος και 42χρονος που φέρονται να βρίσκονταν στη σκηνή του επεισοδίου.

49χρονος που βρισκόταν εντός του μαγαζιού την ώρα που ξεκίνησε το επεισόδιο.

Ο 43χρονος και 50χρονος ως ύποπτοι για συνέργεια μετά τη διάπραξη του αδικήματος, οι οποίοι φέρονται να βοήθησαν τον 42χρονο ύποπτο.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X