ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλος ένας γνωστός του Γραφείου Ευημερίας πέθανε αβοήθητος

«Πού να παν να μείνουν τούτοι οι ανθρώποι;»

Μπροστά σε άλλο ένα περιστατικό με θύμα της «ανάπτυξης» και γνωστού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, βρεθήκαμε χθες Τετάρτη (26/09), στην Λεμεσό. Ο 57χρονος άστεγος από την Ρουμανία που βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην πλατεία Ηρώων, φαίνεται να ήταν γνωστός του Γραφείου Ευημερίας, ενώ σιτιζόταν από την Μητρόπολη.

Σε επικοινωνία του 24News με τον πρόεδρο του κινήματος «ΕνΕργώ», Λευτέρη Γεωργίου, μας επιβεβαιώθηκαν τα παραπάνω, ενώ ενημερωθήκαμε ότι στο συγκεκριμένο κτήριο υπήρχαν και άλλοι άστεγοι που έβρισκαν εκεί καταφύγιο. Το Κίνημα «ΕνΕργώ», πρόσθεσε ο κος Γεωργίου, είχε προβεί σε καταγγελία σχετικά με το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτήριο στο πρόσφατο παρελθόν.


Νεκρός στην Λεμεσό - Οι πρώτες ενδείξεις για την ταυτότητά του


Στην συνέχεια, τόνισε ακόμη ότι στην Λεμεσό μετρούν πάνω από 400 άστεγους, ενώ το «κέντρο φιλοξενίας» το οποίο θα γινόταν έχει μείνει μετέωρο αφού το μόνο που λειτουργεί ως τέτοιο, είναι ένας καφενές που ανοίγει η ώρα 7:00 το πρωί και κλείνει στις 20:00 το βράδυ. «Πού να πά' να μείνουν μετά τούτοι οι ανθρώποι;», αναρωτιέται ο κος Γεωργίου.

«Έχει βρεθεί χώρος για να γίνει το κέντρο φιλοξενίας στο Κολλόσι εδώ και τέσσερις μήνες», αλλά όπως μας είπε, υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού. «Ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί και δεν υπάρχουν αντιδράσεις πλέον». Την προηγούμενη εβδομάδα τον χώρο επισκέφτηκε και η Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου. «Χθες της έστειλα μήνυμα και την ενημέρωσα ότι η στάση των κατοίκων έχει αλλάξει».

Εξάλλου, τόνισε ότι πρέπει πάντα να μετράμε νεκρούς και να θρηνούμε θύματα για να πράξουμε. «Εμείς ως κίνημα είχαμε ενημερώσει εδώ και μήνες ότι άστεγοι βρίσκουν καταφύγιο στο συγκεκριμένο κτήριο αλλά δεν έγινε τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος άστεγος όπως φαίνεται ξεψύχησε εδώ και μέρες, αφού εντοπίστηκε σε πλήρη αποσύνθεση ενώ η Αστυνομία βρέθηκε στον χώρο μετά από κλήση που δέχθηκε από περίοικο που αναρωτήθηκε τι γινόταν λόγω της δυσοσμίας στην περιοχή. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X