ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλβανία: Γεννήθηκαν δίδυμα είκοσι λεπτά μετά τον φονικό σεισμό

Η χώρα θρηνεί 21 νεκρούς ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Ακόμη και μέσα στη δίνη της καταστροφής και του θανάτου αναδύεται η χαρά. Είκοσι λεπτά μετά τον φονικό σεισμό γεννιούνται υγιέστατα δίδυμα. Μία μικρή παρηγοριά για μία χώρα που θρηνεί πάνω από 21 νεκρούς.

Στους 21 ανήλθαν οι νεκροί- 15 οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, ο αριθμός των νεκρών λόγω του σεισμού ανήλθε στους 21. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και δύο παιδιά. Υπολογίζεται ότι άλλοι 15 αγνοούνται κάτω από τα ερείπια. Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων είναι στο Δυρράχιο και στην κωμόπολη Θουμάνα.

Τα στοιχεία αναφέρουν επίσης ότι 45 άτομα διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία ενώ ο αριθμός των τραυματιών, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, έχει ξεπεράσει τους 600. Τρεις εξ αυτών αναφέρουν οι πληροφορίες του υπουργείου Υγείας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ ανέφερε ότι πάνω από 500 κτίρια στην πρωτεύουσα υπέστησαν ζημιές σε διάφορα επίπεδα, χιλιάδες είναι οι κάτοικοι που αδυνατούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα αναγκαστούν να περάσουν την νύχτα στην ύπαιθρο, ενώ ο στρατός επιχειρεί από το απόγευμα να κατασκευάσει κέντρα στέγασης σε ανοιχτούς χώρους κυρίως σε γήπεδα.

Έντονη ήταν και η μετασεισμική ακολουθία με 250 σεισμούς να ακολουθούν και τρεις να είναι αρκετά ισχυροί 5.4, 4.7 και 4.5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα»

«Εγκάρδιες ευχαριστίες στην Ελλάδα, είπε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στα Τίρανα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η επίσκεψή αυτή θα ευαισθητοποιήσει και άλλους Ευρωπαίους παράγοντες ώστε η Αλβανία να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση» είπε ο Ιλίρ Μέτα.

Ο ισοπεδωτικός εγκέλαδος έπιασε τους Αλβανούς στον ύπνο

Είναι 5 το πρωί ώρα Ελλάδος . Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην Αδριατική. Η γη σείεται. Αυτοκίνητα παίρνουν φωτιά. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε αφού πήδηξε από παράθυρο πανικόβλητος.

Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα ολόκληρες γειτονιές στα Τίραννα και το Δυρράχιο έγιναν σκόνη. Σπίτια κόπηκαν στα δύο. Μπλοκ πολυκατοικιών κατέρρευσαν ταυτόχρονα. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990. Όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με τον παλιό αντισεισμικό νόμο έχουν ζητήματα στατικότητας.

Μάνα ουρλιάζει στην εικόνα του νεκρού παιδιού της

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν. Μητέρες αναζητούν τα παιδιά τους κάτω από τα ισοπεδωμένα σπίτια. Κάθε λεπτό που περνά φέρνει στο προσκήνιο και νέες τραγικές ιστορίες.

Μια χαροκαμένη μάνα ουρλιάζει όταν συνειδητοποιεί πως οι διασώστες βγάζουν νεκρό μέσα από τα χαλάσματα το αγγελούδι της. Τα ποδαράκια του κρέμονται έξω από την κόκκινη κουβέρτα.

Η στιγμή της διάσωσης παιδιού από τα συντρίμμια

Η διάσωση αυτού του αγοριού δίνει ελπίδα. Οι κραυγές του σπαρακτικές. Με γυμνά χέρια εθελοντές πασχίζουν να το βγάλουν μέσα από το κατεστραμμένο του σπίτι. Ήταν για ώρες παγιδευμένο δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του.

Πηγή: star

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X