ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ποινή στον Μάριο, τα κλάματα και οι αγκαλιές

Αυλαία στην υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο

Δημήτρης Λουκά

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο και συγκλόνισε το παγκύπριο. 

Θύματα του στυγερού εγκλήματος ήταν ο Γιώργος Χατζηγεωγρίου και η σύζυγός του, Ντίνα Σεργίου.

Ο τελευταίος κατηγορούμενος, Μάριος Χατζηξενοφώντος, οδηγήθηκε για τελευταία φορά στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και άκουσε την ποίνη του. 

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 15 ετών σε κάθε μια από τις δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, 9 ετών για την κατηγορία της ληστείας και 5 ετών για την κατηγορία της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό.

Σημειώνεται πως στον Χατζηξενοφώντος δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή στις κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

«Συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο δράσης»

Παρά το ότι ο Μάριος Χατζηενοφώντος, όπως είπε, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου δεν ήταν ο ιθύνων νους στην παρούσα υπόθεση, εντούτοις αυτός συμμετείχε σε συνωμοσία για ληστεία και οργανωμένο σχέδιο δράσης και στη συνέχεια στη διάπραξη της ληστείας.

Το Κακουργιοδικείο μεταξύ άλλων έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας του, αφού κατά την διάπραξη των αδικημάτων ήταν 21 ετών, το λευκό του ποινικό μητρώο, τον δευτερεύοντα ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση καθώς και το γεγονός ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών σε κάποιο στάδιο πριν την αναχώρηση του προς την οικία στην οδό Ζαλόγγου.

Ο Μάριος Χατζηξενοφώντος άκουσε την ποινή του με ψυχραιμία ενώ οι συγγενείς του με το που βγήκαν έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η οικογένεια του Μάριου σε δηλώσεις τους, στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Θεωρούμε ότι το δικαστήριο παραπλανήθηκε και εμείς θα προχωρήσουμε σε έφεση για να αποδείξουμε την αθωότητα του Μάριου»

Οι ποινές στους άλλους τρεις

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην Sara Shams, τεσσάρων ετών και 6χρονη στον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Οι δύο κατηγορήθηκαν για συνομωσία.

Στον Τζιωνή, ο οποίος είναι το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος Χατζηγεωργίου, επιβλήθηκε δις δια βίου φυλάκιση. Όπως εξήγησε το δικαστήριο, επιβλήθηκε δια βίου φυλάκιση για τον φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και δια βίου φυλάκιση για τον φόνο της Ντίνας Σεργίου. Οι ποινές είναι διαδοχικές.

Το 24news και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λουκά βρίσκεται στο δικαστήριο και σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις: 

- Έξω την αίθουσα οι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάζονταν μεταξύ τους

- Οι συγγενείς του Χατζηξενοφώντος άκουσαν ανέκφραστοι την ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο.

- Ψύχραιμος ο Μ. Χατζηξενοφώντος άκουσε την ποινή του.

- Η απόφαση του Δικαστηρίου: Για Ληστεία: ποινή φυλάκισης 9 χρόνια, για Απαγωγή 5 χρόνια και για το αδίκημα της Ανθρωποκτονίας 15 χρόνια. Δεν θα επιβληθούν διαδοχικες ποινές. Οι ποινές θα είναι συντρέχουσες. Η απόφαση για την ποινή ισχύει από σήμερα.

- Η Σάρα και ο Λευτέρης είχαν περιορισμένο ρόλο καθώς περιμέναν στο σπίτι για να παραλάβουν τα κλοπιμαία, ενώ ο Μάριος πήγε στο σπίτι.

- «Λαμβάνουμε υπόψη το νεαρό της ηλικίας του, το λευκό ποινικό μητρώο του».

- Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ο Τζιωνής μπήκε στο σπίτι οπλισμένος και παρέμείνε εκεί μέχρι να μπει στο σπίτι. Ο κατηγορούμενος δεν αντέδρασε όταν πήγαν το παιδί στο υπόγειο καθώς και ούτε όταν ανέβηκε πάνω και είδε τα θύματα μέσα στα αίματα.

- Πρόεδρος Κακουργιοδικείου:  Το έγκλημα έγινε σε λίγα λεπτά, τα θύματα σφαγιάστηκαν μέσα στο σπίτι τους.

- Aναφέρει όπως είπε και ο δικηγόρος του Μάριου ότι το σχέδιο για ληστεία ήταν σχέδιο ενός αρρωστημένου πρόσωπου (Tζιωνής) . Αναφέρεται στις κατηγορίες και στις ποινές που προβλέπονται σε κάθε κατηγορία.

- Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικειου κάνει λόγο για την αγόρευση την οποία έκανε ο δικηγόρος του Μάριου κατά την προηγούμενη διαδικασία.

- Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναφέρεται στο ότι ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

- Ξεκινά η διαδικασία - Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου θα αναγνώσει την απόφαση.

- Εντός της αίθουσας προσήλθε ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

- Στην αίθουσα του Κακουργιοδικειου βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του κατηγορούμενου καθως και συγγενείς των θυμάτων.

- Εν αναμονή της έναρξης της διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X