ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακούει σήμερα την ποινή του ο τέως Κιτίου Χρυσόστομος

Κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα βρεθεί στις 11 το πρωί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, όπου θα ακούσει την ποινή του. Κατά τη διαδικασία, ο συνήγορός του, θα παραθέσει σειρά λόγων με σκοπό η ποινή που θα του επιβληθεί να είναι είτε με αναστολή είτε μειωμένη, ενώ στη συνέχεια το Δικαστήριο αναμένεται να ορίσει άλλη ημερομηνία για επιβολή της ποινής στον τέως Μητροπολίτη.

Ο τέως Μητροπολίτης αναμένεται να καθίσει και στο σκαμνί της Ιεράς Συνόδου, που θα συνεδριάσει ώστε να του επιβληθεί ποινή και από τη Σύνοδο για τις πράξεις του.

Έξω από το δικαστήριο, παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της παραπονούμενης εκφράζοντας την στήριξή τους ενώ ανάρτησαν και σχετικό πανό

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση το 1981 στο γραφείο του, σε κοπέλα που ήταν τότε 16 ετών και 8 μηνών με την παραπονούμενη να παρακολουθεί τη διαδικασία με δάκρυα στα μάτια.

Η κατάθεση της παραπονούμενης

Στην κατάθεση της η παραπονούμενη έδωσε λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν το Φθινόπωρο του 1981 αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της και σημείωσε ότι μετά την παρότρυνση φίλων της οικογένειας, επισκέφθηκε τον τότε Μητροπολίτη για να πάρει οικονομική βοήθεια από ταμείο για ορφανά.

Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο τότε Μητροπολίτης Κιτίου άρχισε να την παρενοχλεί. Κατέθεσε ότι κανόνιζε συναντήσεις απογεύματα Σαββάτου, προφανώς για να λείπει το προσωπικό της Μητρόπολης και την υποδεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του, αφού της άνοιγε την πόρτα της Μητρόπολης.

Η παραπονούμενη ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο, πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, είχε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να ξαναπάει, ωστόσο ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις, με αποκορύφωμα την ημέρα που, όπως ισχυρίστηκε, ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε άσεμνα.

Σημείωσε ακόμα ότι σε κατάσταση πανικού μετέβη περπατητή στο σπίτι της και ενημέρωσε σχετικά την μητέρα της. Κατέθεσε ότι από τότε βασανιζόταν, όπως είπε, επειδή δεν κατήγγειλε τον τότε Μητροπολίτη και τελικά αποφάσισε να το κάνει όταν είδε το φως της δημοσιότητας άλλη καταγγελία εναντίον του.

«Αρνούμαι ότι της επιτέθηκα»

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομου ανέφερε: «αρνούμαι με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ψευδώς αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο από την παραπονούμενη, ότι της επιτέθηκα άσεμνα στο γραφείο μου πριν από 41 χρόνια και όλα όσα ψευδώς ανάφερε περί πραγματοποίησης μεταξύ μας συναντήσεων για να της δώσω δήθεν χρηματική βοήθεια».

Πρόσθεσε ότι ουδέποτε συναντήθηκε ή είχε οποιαδήποτε επαφή με την παραπονούμενη. Ουδέποτε ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία ή επαφή με τη μητέρα και την αδελφή της και πως «ουδέποτε έγιναν τα πρόστυχα τηλεφωνήματα μεταξύ εμένα και της αδελφής της παραπονούμενης, η οποία ισχυρίστηκε ότι μου τηλεφώνησε παριστάνοντας την παραπονούμενη μετά την κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση. Πρόκειται για αποκύημα νοσηρής φαντασίας και ψευδορκίας», είπε και σημείωσε πως «η κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση που συνέβη πριν από 41 περίπου χρόνια, πλήττει το δικαίωμά μου για δίκαιη δίκη».

Σημειώνεται πως στις 22/10/2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομου σε άλλη υπόθεση, αθωώθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικειο Λαρνακας Άμμοχωστου από την κατηγορία βιασμού. «Νιώθω δικαιωμένος. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», ήταν τα λόγια του τέως Κιτίου μετά και την πιο πάνω απόφαση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση