ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριο φονικό Λευκωσίας - Τα «γυρίζει» ο 22χρονος ύποπτος

Ισχυρίζεται ότι δεν είπε τίποτα στην Αστυνομία ο 22χρονος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/2) ο 22χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη για τον φόνο 24χρονου από το Πακιστάν, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) στο κέντρο της Λευκωσίας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του. Η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι εναντίον του 22χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας και μαχαιροφορίας. Επίσης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από την ανακριτή της υπόθεσης, εναντίον του 22χρονου διερευνώνται και τα αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών Τάξεως Α’ και παράνομης κατοχής ναρκωτικών Τάξεως Α’ με σκοπό την προμήθεια.

Ο 22χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και ζήτησε νομική αρωγή. Η δικαστής ζήτησε έκθεση από λειτουργό του Γρ. Ευημερίας, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου και άμεσα ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης από την ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, μετά τον εντοπισμό του θύματος και την διαπίστωση του θανάτου του, οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της οδού Ρηγαίνης στα οποία καταγράφονται καρέ – καρέ όλες οι κινήσεις των εμπλεκομένων στον χώρο.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξασφάλισε και μαρτυρίες προσώπων.

Ο 22χρονος ύποπτος, εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη οικία λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής (23/2) και όταν του επιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, είπε: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω». Επίσης, όταν εντοπίστηκε ένα μαχαίρι τύπου σουγιάς στην κατοχή του ο ύποπτος είπε: «Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσε, δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα».

Στην κατοχή του υπόπτου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 14 κομμένα καλαμάκια τα οποία περιείχαν κρυστάλλινη άσπρη ουσία. Προφορικά ανακρινόμενος ο ύποπτος ανάφερε στους ανακριτές ότι κατά την διάπραξη του αδικήματος, βρισκόταν μαζί με συγκεκριμένο φίλο του, τον οποίο κατονόμασε στις Αρχές.

Επιπλέον, όταν φόρεσε χειροπέδες στην βάση δικαστικού εντάλματος και του εξηγήθηκαν οι λόγοι σύλληψής του, ο 22χρονος είπε: «Δεν πιστεύω, επέθανε;».

Σημειώνεται ότι μέσω του δικηγόρου του ο 22χρονος αμφισβήτησε ότι έκανε τις πιο πάνω αναφορές στους ανακριτές.

Ο 22χρονος πάντως, εξετάστηκε από Ιατροδικαστή κατόπιν δικής του συγκατάθεσης και διαπιστώθηκε ότι έφερε αίματα και εκδορές στα χέρια. Οι ανακριτές παρέλαβαν από τον 22χρονο όλα τα ενδύματα και υποδήματα που φορούσε, τα οποία μάλιστα φαίνεται να ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά που φορούσε ο ένας εκ των δραστών.

Ο νεαρός αλλοδαπός, το βράδυ της Κυριακής (23/2) επανασυνελήφθη για τα αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε και ζυγαριά ακριβείας.

Η ταυτότητα του θύματος

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι το θύμα ήταν ο Ahmed Bin Talib 24 ετών από το Πακιστάν, ο οποίος ήταν αιτητής πολιτικού ασύλου και είχε αφιχθεί στην Κύπρο στις 18/7/2019.

Το θύμα αρχικά διέμενε στην Λευκωσία και το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου και εργαζόταν.

Τον 24χρονο αναγνώρισε συγγενικό του πρόσωπο.

Νεκροτομή:

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (24/2) και πριν την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του θύματος και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε εσωτερική αιμορραγία και τραύμα στην καρδιά από νησσών και τέμνον όργανο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X