ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριες δολοφονίες Κυπρίων στο εξωτερικό (pics)

Εγκλήματα που συγκλόνισαν

24news team

Η ζωή συχνά-πυκνά παίζει περίεργα παιχνίδια, ξεπερνώντας πολλές φορές την φαντασία.

Πέντε Κύπριοι έφυγαν από το νησί με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Η μοίρα, ωστόσο, τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.  Το 24news σάς παρουσιάζει πέντε άγρια φονικά με θύματα Κυπρίους στο εξωτερικό. 

Μπούκαραν στο σπίτι του και τον μαχαίρωσαν

Ο Ελληνοκύπριος Κέβιν Κούρτης δολοφονήθηκε στις 24/5/2020, μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο Langston Street, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής ο Κέβιν βρισκόταν στο σπίτι του με δύο γυναίκες, μια 34χρονη και μια 43χρονη. Η 34χρονη τραυματίστηκε ελαφριά από την επίθεση που δέχθηκαν. Ο Κέβιν έχασε τη ζωή του.

Θυμίζουμε ότι πέντε πρόσωπα φαίνεται να εισέβαλαν στο σπίτι και να μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον Κέβιν.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές ήδη έχουν φορέσει χειροπέδες σε δύο ανήλικους, τους οποίους παρουσίασαν την Δευτέρα (25/5) ενώπιον της Δικαιοσύνης και αναμένεται να κατηγορηθούν για την δολοφονία του 39χρονου Ελληνοκυπρίου. Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται τουλάχιστον ακόμα τρία πρόσωπα που φαίνεται να διέφυγαν από την σκηνή με αυτοκίνητο.

«Γάζωσαν» την Έλενα έξω από το σπίτι της

Κύπρια επιχειρηματίας και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών δολοφονήθηκε στη Νότιο Αφρική την Κυριακή 31 Μαρτίου του 2019.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την 43χρονη Έλενα Φανουράκη, η οποία γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.


Διαβάστε επίσης Λεμεσός: Δεν έδωσε ποτέ σημείο ζωής - Η μυστηριώδης εξαφάνιση γιατρού (pics)


Η Έλενα έφθασε στο σπίτι της που βρίσκεται στην περιοχή Del Judor, Emalahleni και ενώ προσπαθούσε να περάσει την εξώπορτα άγνωστος αριθμός ανδρών την πλησίασε και την πυροβόλησε δύο φορές.

Οι δράστες έκλεψαν το όχημά της και τράπηκαν σε φυγή. Η τοπική Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο σε απόσταση 10 χλμ. μακριά από την σκηνή του εγκλήματος.

Στην σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορά της στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η άτυχη 43χρονη, σύμφωνα με τα στοιχεία, ξεψύχησε στο σημείο όπου της έστησαν καρτέρι.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε: «Το θύμα βρισκόταν στην πύλη και τότε ένας άγνωστος αριθμός ανδρών την πλησίασε και πυροβόλησε δύο φορές πριν πάρει το όχημά της, ένα Mazda BT-50».

Βρέθηκε γυμνή σε πάρκο η Ιόλη

Νεκρή βρέθηκε η Ιόλη Χατζηλύρα στο πολυσύχναστο πάρκο Kalinga της Αυστραλίας από εργαζομένους του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2019. Η σορός της άτυχης 26χρονης εντοπίστηκε σε λίμνη αίματος εν μέρει γυμνή και με μελανιές.

Η Ιόλη γεννήθηκε στην Κύπρο, η μητέρα της ήταν Κύπρια ενώ ο πατέρας της Αυστραλός. Είχε πάει στο γυμνάσιο στο Queensland και είχε ζήσει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η Ιόλη έχει χαρακτηριστεί ως μια κοπέλα από μια καλή οικογένεια που ήταν επίσης ένας ταλαντούχος και παθιασμένος καλλιτέχνης.

Η αστυνομία βρήκε μερικά από τα σκίτσα της δίπλα στο σώμα της, αλλά δεν ήταν «σίγουρη αν ήταν εκεί σχεδιάζοντας ή απλώς τα είχε στην κατοχή της και της έπεσαν».

Για την υπόθεση συνελήφθη 34χρονος με την κατηγορία της δολοφονίας.

Πυροβόλησαν τον Κώστα και απήγαγαν την υπάλληλό του

Δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9/12/2019 ο 68χρονος Κωνσταντίνος Παναγιώτου, πατέρας του Χριστόφορου Παναγιώτου, που το 2017 καταδικάστηκε στην Νότιο Αφρική για την δολοφονία της γυναίκας του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, τον 68χρονο πυροβόλησαν άγνωστοι σε χώρο στάθμευσης κοντά στο κατάστημα που διατηρούσε στην πόλη Uitenhage, απήγαγαν μια υπάλληλό του και έκλεψαν το όχημά του.

Ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου γεννήθηκε στο χωριό Νατά της Πάφου και μετανάστευσε το 1968, σε ηλικία 16 ετών, στην Νότιο Αφρική, όπου διέμενε μόνιμα με την οικογένειά του.

Η τοπική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Παναγιώτου δέχθηκε πυροβολισμούς, ωστόσο το κίνητρο των δραστών παραμένει άγνωστο. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το όχημα του 68χρονου εντοπίστηκε, όχι όμως η γυναίκα που απήχθη.

Βρέθηκε μαχαιρωμένη σε πάρκο η Ιουλιάνα

Η 22χρονη Ιουλιάνα Τούντος από τη Μολδαβία, με πατριό από τη Λάρνακα, είχε εντοπιστεί νεκρή με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στο κεφάλι στο πάρκο Φίνσμπουρι του βορείου Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη, τρεις ημέρες μετά από την εξαφάνισή της.

Η γνωστή στους φίλους ως Τζούλι εργαζόταν στην πολυσύχναστη παμπ World’s End. Είχε γεννηθεί στη Μόσχα, είχε υιοθετηθεί από Κύπριο πατέρα από τη Λάρνακα, όπου φέρεται να πήγε σχολείο, και ήταν Μολδαβή υπήκοος.

Η επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, επιθεωρήτρια Νίκολα Γουόλ, δήλωσε ότι η Ιουλιάνα ήταν «ένα ζωηρό κορίτσι γεμάτο ζωή που διασκέδαζε στο Λονδίνο όταν με τρόπο τραγικό χάθηκε από τους αγαπημένους της».

Για την υπόθεση συνελήφθη 31χρονος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση