ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Μάριος ήταν και αυτός θύμα του Τζιωνή»

Στις 20/2 η επιβολή ποινής στον Χατζηξενοφώντος

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο Μάριος Χατζηξενοφώντος σχετικά με την υπόθεση του διπλής δολοφονίας στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωγρίου και Ντίνα Σεργίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χατζηξενοφώντος κατά την σημερινή δικάσιμο θα αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε πως στις 20/2 η ώρα 12 μεσημέρι θα ανακοινωθεί η ποινή στον κατηγορούμενο. 

Όλα όσα έγιναν στην αίθουσα του δικαστηρίου 

Στις 20/2 η ώρα 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η ποινή του Μάριου Χατζηξενοφώντος 

Η παρούσα υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα. «Ο Μάριος δεν είναι ο Τζιωνής» σημείωσε ο δικηγόρος και ανάφερε ότι δεν μπορεί να πληρώσει το έγκλημα που διέπραξε κάποιος άλλος.

Δικηγόρος: Ο Μάριος μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ζητά να έχει την μέγιστη επιείκεια του δικαστηρίου και επιθυμεί να επιστρέψει σύντομα στην οικογένεια του και να γίνει παραγωγικό και ωφέλιμο μέλος της κοινωνίας.

Ο δικηγόρος του Μάριου αναφέρει τις προσωπικές περιστάσεις του πελάτη του: Ο Μάριος είναι λευκού ποινικού μητρώου. Μεγαλωμένος σε οικογενειακό περιβάλλον ωφέλιμο και υγείες. Δεν ζει σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Είναι ένας νέος με στόχους και όνειρα. Ασχολείτο πολύ με τον αθλητισμό και είχε ιδιαίτερη έφεση στην μουσική. Είχε κάθε πρόθεση να σπουδάσει και να γίνει ένα ενεργό μέλος στην κοινωνία.  Κάνει προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τα ναρκωτικά. Τους τελευταίους 9 μήνες τουλάχιστον είναι αρνητικός σε εξετάσεις που του γίνονται.

Δικηγόρος: Για τα αδικήματα που καταδικάστηκε ο Μάριος, σύμφωνα με τον δικηγόρο μπορούν να χαρακτηριστούν άθελες διότι δεν υπήρχε πρόθεση θανάτωσης. Τελευταία αναφορά ότι δεν υπάρχει στοιχείο συγκατάθεσης αφού δεν βρισκόταν στο σπίτι και δεν είχε οπτικό πεδίο, άρα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζιωνή από όσα έκανε.

Δικηγόρος Χατζηξενοφώντος:  Αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια που διαπράχτηκε σχολιάζει ότι το έγκλημα συγκλόνισε την Κύπρο και δικαίως αφού χάθηκε το αίσθημα της ασφάλειας. Σημείωσε ότι για την εγκληματική ενέργεια ευθύνεται ο Λοΐζος Τζιωνής ο οποίος δίκαια βρίσκεται στην φυλακή.

Μάλιστα, ανάφερε ότι ο Μάριος ήταν και αυτός θύμα του Τζιωνή και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου όπως και στις περιπτώσεις Σιαμς και Σολωμού. Πρώτος μετριαστικός παράγοντας που προτάσσει ο δικηγόρος είναι το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου. «Ο εγκέφαλος ήταν αδιαμφισβήτητα ο Τζιωνης» σχολίασε αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια στηρίζοντας το σε λεγόμενα του Τζιωνή.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο Μάριος κατά την διάπραξη του εγκλήματος είχε μόλις τελειώσει το σχολείο και πήγε στρατό και δεν είχε τις εμπειρίες που θα έπρεπε. Σημαντικό να αναφερθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι πως ο Μάριος ήταν χρήστης ναρκωτικών κάτι που αδυνατίζει τις αντιστάσεις, κυρίως κάποιου 21χρονου. Επισημάνει ότι η εμπλοκή του Μάριου στο έγκλημα, ήταν ελάχιστη και θυμίζει ότι κατά τις δολοφονίες ο κατηγορούμενος δεν βρισκόταν εντός της οικίας και αναφέρει: Δεν ακούμπησε ούτε τρίχα από τα θύματα, δεν άγγιξε τον μικρό Κωνσταντίνο και φαίνεται να μην άγγιξε ούτε αντικείμενα στο σπίτι.

Ένοχος ο Χατζηξενοφώντος -  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει 

Κατά την προηγούμενη διαδικασία, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον Μάριο Χατζηξενοφώντος στην υπόθεση του διπλού φονικού προσθέτοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και αφαιρώντας αυτή της προμελέτης.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, καταγράφηκε σε 140 σελίδες οι οποίες αναγνώστηκαν εντός της αίθουσας.

«Είναι παραδεκτό ότι κύριος αυτουργός της δολοφονίας είναι ο Λοΐζος Τζιωνής. Πριν μεταβούν στην οικία των θυμάτων ο Τζίωνης ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί να πεθάνουν, θα πεθάνουν». Δεν υπάρχει μαρτυρία για τον φόνο εκ προ μελέτης. Όλη η εμπλοκή του τον καθιστά υπόλογο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται επίσης ότι τον βρήκε ένοχο και στις άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε οι οποίες είναι: ληστεία, συνωμοσία για κακούργημα, απαγωγή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, καθώς και νυχτερινή διάρρηξη. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου προκλήθηκε αναστάτωση με τους συγγενείς του Μάριου να ξεσπούν σε κλάματα.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι η μαρτυρία της Σάρας Σιαμς ήταν αξιόπιστη ενώ δεν πείστηκε από αυτήν του Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος ήταν ο εναπομείναντας κατηγορούμενος στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 20 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Στεργίου.

Ο κατηγορούμενος, είναι το πρόσωπο που συνόδευσε τον Τζιωνή, στην οικία του άτυχου ζεύγους στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο και μετά την διάπραξη των φόνων, εισήλθε σε αυτή και αντίκρισε τα θύματα νεκρά.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος και στην συνέχεια ο κατηγορούμενος έδωσε ένορκη μαρτυρία ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Οι ποινές στους άλλους τρεις

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην Sara Shams, τεσσάρων ετών και 6χρονη στον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Οι δύο κατηγορήθηκαν για συνομωσία.

Στον Τζιωνή, ο οποίος είναι το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος Χατζηγεωργίου, επιβλήθηκε δις δια βίου φυλάκιση. Όπως εξήγησε το δικαστήριο, επιβλήθηκε δια βίου φυλάκιση για τον φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και δια βίου φυλάκιση για τον φόνο της Ντίνας Σεργίου. Οι ποινές είναι διαδοχικές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X