ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφόρητη ζέστη σήμερα! Πορτοκαλί προειδοποίηση

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου για πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από την μία το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά το απόγευµα στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούσ στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο, που κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ και αρχικά τοπικά στα νοτιοδυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει µικρή πτώση.

Την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Το Σάββατο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το µεσηµέρι και µετά ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό σε περιοχές του εσωτερικού.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X