ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφιξη 271 παράτυπων μεταναστών - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Διερευνά η Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον τεσσάρων προσώπων ηλικίας, 43, 18, 23 και 26 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης συνολικά 272 παράτυπων μεταναστών να φτάσουν με πέντε βάρκες στη Δημοκρατία.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες φέρεται να ήταν οι πλοηγοί των τεσσάρων βαρκών ενώ το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις έρευνες και ανακρίσεις με στόχο τον εντοπισμό του πλοηγού και της πέμπτης βάρκας.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν ύστερα από την άφιξη των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε βάρκες και εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από τα ραντάρ της Δημοκρατίας, να βρίσκονται ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Τις βάρκες προσέγγισαν άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και οι συνολικά 271 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σ’ αυτές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι.

Στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 21 άτομα (19 άντρες και 2 γυναίκες), στη δεύτερη 179 άτομα (109 άντρες, 17 γυναίκες και 53 παιδιά εκ των οποίων 17 ασυνόδευτα) στη τρίτη 27 άτομα (19 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά), στην τέταρτη βάρκα 20 άτομα (12 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά) και στην πέμπτη βάρκα επέβαιναν 25 άτομα (11 άντρες, 9 γυναίκες και 5 παιδιά).

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από τα παράλια του Λιβάνου μόλις βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες.

Με την άφιξη των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο έγινε καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση