ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφαντη η γυναίκα που πήγε για κολύμπι στις Φοινικούδες

Οι κακές καιρικές συνθήκες σταμάτησαν τις έρευνες

Σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του κόλπου της Λάρνακας, οι έρευνες των πλωτών μέσων, για εντοπισμό γυναίκας, η οποία χθες το μεσημέρι εισήλθε για μπάνιο στη περιοχή των Φοινικούδων και έκτοτε αγνοείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας, ηλικίας 70 ετών από τη Λάρνακα, διακόπηκε χθες λόγω του σκότους και επανήρχησαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά μέσα της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ομάδα έρευνας της Πολιτικής Άμυνας και ομάδα εθελοντών δυτών.

Στις προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας συμμετείχε και το ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο κατά διαστήματα πραγματοποιούσε και συνεχίζει να πραγματοποιεί, πτήσεις από την περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι και το Κάβο Πύλα.

Ωστόσο γύρω στις 15.00 το μεσημέρι οι έρευνες με τα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και τις θερμικές κάμερες σταμάτησαν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον κόλπο της Λάρνακας, αφού η θάλασσα είναι κυματώδης και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας από πεζά περίπολα στην περιοχή των κυματοθραυστών που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο της Ορόκλινης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, γύρω στις 15.40 το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία ότι γυναίκα ηλικίας 70 ετών αγνοείτο στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Η γυναίκα είχε μεταβεί με φιλικό πρόσωπο στην περιοχή και στη μία το μεσημέρι, εισήλθε μόνη της στη θάλασσα για κολύμπι, χωρίς όμως από τότε να δώσει κανένα σημείο ζωής.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ) ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και στην περιοχή στάλθηκαν πλωτά και πτητικά μέσα της Λιμενικής & Μονάδας Αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας, πεζά περίπολα θερμικές κάμερες και drone και άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό της γυναίκας.

Το ΚΣΕΔ παρακαλεί το κοινό σε περίπτωση που έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία που πιθανόν να βοηθήσει την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας να επικοινωνεί στο τηλέφωνο του Κέντρου Επιχειρήσεων (+357 1441).
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X