ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση - Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Η πρόβλεψη για τον καιρό

24news team

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:30 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 40 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω τους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νοτιοδυτικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που, κυρίως στα δυτικά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση