ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφόρητη η ζέστη! Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Πρόγνωση από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευή η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου. Σύμφωνα με το δελτίο, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 11 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδια μέρας.

Αναλυτικά ο καιρός

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν, τοπικά, αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 βαθμούς στα ορεινά και στα δυτικά παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν, τοπικά, αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά γενικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήμερο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X