ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

1η Ιουνίου η ποινή στον τέως Κιτίου Χρυσόστομο

Έγιναν αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής του

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος αναφορικά με την υπόθεση  άσεμνης επίθεσης σε ανήλικη το 1981, όταν αυτή ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Κατά τις αγορεύσεις από τον δικηγόρο του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλη Πική, ζητήθηκε μετριασμός της ποινής του και μεταξύ άλλων ζητήθηκε η επιείκεια του Δικαστηρίου, αναφέροντας ως παράγοντες μετριασμού το λευκό ποινικό του μητρώο και τη μεγάλη του ηλικία, αφού στις 8 Ιουνίου συμπληρώνει τα 85 του χρόνια, παραπέμποντας σε σχετική Νομολογία.

Ο δικηγόρος του, είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος, ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης, ο Μιχάλης Πικής ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, αναφέροντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και τον ΚΕΝΘΕΑ.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ακούσει την ποινή του στις 11.30.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X