ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
27° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

19 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και στέγες

Όλες οι πληροφορίες

Κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και σε κλειστές δομές συγκαταλέγονται ανάμεσα στα χθεσινά περιστατικά του ιού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά:

- 11 κρούσματα εντοπίστηκαν σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας. Όλα τα άτομα είναι ένοικοι και είναι επαφές κρούσματος που εργάζεται στη στέγη. Τα 8 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ένα άτομο έλαβε την 1η δόση και τα άλλα 2 δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 2 άτομα, το ένα εκ των οποίων κρατήθηκε για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και το 2ο επέστρεψε στη στέγη. Απομονώθηκαν τα θετικά περιστατικά και ήδη ιατρός έχει επισκεφθεί και έχει αξιολογήσει τα κρούσματα. Όλοι έχουν ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα.

- 1 άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην Επαρχία Λεμεσού. Το άτομο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του πριν από μια βδομάδα.

- 1 άτομο εντοπίστηκε θετικό σε κέντρο ηλικιωμένων στην Επαρχία Λευκωσίας. Πρόκειται για εργαζόμενο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

-1 άτομο εντοπίστηκε θετικό σε ειδικό σχολείο στην Επαρχία Λεμεσού. Πρόκειται για εργαζόμενο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού.

-2 άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε παιδική στέγη στην Επαρχία Λάρνακας. Ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και έχουν απομονωθεί. Είναι ανήλικα άτομα και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

- 3 άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε στέγη/αναρρωτήριο της Επαρχίας Λεμεσού. Είναι ένοικοι, οι δύο είναι εμβολιασμένοι και ο ένας χωρίς ιστορικό εμβολιασμού. Τα δύο άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπια συμπτωματολογία και το άτομο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας. Παρακολουθούνται ιατρικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση