ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς! Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Όλες οι πληροφορίες

Ανακοινώσεις

Την παραχώρηση έκτακτου Χριστουγεννιάτικου Δώρου για το 2022, με δαπάνη €17.1 εκατομμύρια, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση.

Το Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα παραχωρηθεί στις ίδιες κατηγορίες των δικαιούχων που δόθηκε το 2021 και συγκεκριμένα σε:

  • Δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ),
  • Δικαιούχους Σχεδίου Ενίσχυσης Νοικοκυριών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα,
  • Δικαιούχους Σχεδίου Παροχής Τιμητικού Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας,
  • Λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος, και
  • Εγκλωβισμένους και παιδιά εγκλωβισμένων που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές και φοιτούν στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Επιπλέον των πιο πάνω κατηγοριών δικαιούχων, το έκτακτο Χριστουγεννιάτικο Δώρο θα παραχωρηθεί φέτος σε δικαιούχους που λαμβάνουν Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειες, με συνολικό εισόδημα μέχρι €19.500 και καταθέσεις μέχρι €10.000

Διευκρινίζεται ότι το ποσό του Χριστουγεννιάτικου Δώρου δεν θα θεωρείται ως εισόδημα για σκοπούς παροχής του ΕΕΕ, του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, του Τιμητικού Επιδόματος Πολύτεκνης Μάνας, του Επιδόματος Τέκνου και Μονογονεϊκής Οικογένειας, του Πασχαλινού Δώρου και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου.

Καταβολή Επιδομάτων Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για τον Δεκέμβριο

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για ενωρίτερη καταβολή των δημοσίων βοηθημάτων, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X