ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Επικίνδυνο προϊόν στην κυπριακή αγορά (pic)

Η σχετική ανακοίνωση

Επικίνδυνο προϊόνέχει κυκλοφορήσει στην αγορά της Κύπρου. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί τους εργοδότες, τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα και το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν που φαίνεται εδώ (δίσκος κοπής) είναι επικίνδυνο.

Παρόμοιου είδους επικίνδυνα προϊόντα εντοπίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στοιχεία τους έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), για τα οποία το ΤΕΕ έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Το προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί σε γωνιακό τριβέα (σμιρίλιο) φορητού τύπου και ως εκ τούτου θα μπορούσε, αντίθετα στη χρήση για την οποία προορίζεται, ο γωνιακός τριβέας να χρησιμοποιηθεί ως δισκοπρίονο χειρός, χωρίς την κατάλληλη προστασία και προστατευτικές διατάξεις. Κατά συνέπεια, αυτό πιθανόν να προκαλέσει «κλώτσημα» ή απώλεια του ελέγχου του εργαλείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χρήστη.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει διερευνήσει ατύχημα που σχετίζεται με συγκεκριμένο δίσκο κοπής, διαμέτρου: 115mm, μάρκας: iNGCO, με εμπορική ονομασία: TCT Saw Blade και μοντέλο: TSB111555. Το προϊόν τοποθετήθηκε σε γωνιακό τριβέα και χρησιμοποιήθηκε ως κυκλικό πριόνι χειρός χωρίς τις κατάλληλες προστασίες και προστατευτικές διατάξεις. Ο εργαζόμενος έχασε τον έλεγχο του εργαλείου, με αποτέλεσμα να κόψει τέσσερα δάχτυλά του.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Οδηγίας για τα Μηχανήματα, ούτε με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 60745-2-3.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που κατέχει το πιο πάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσει και να το απορρίψει με ασφάλεια. Έχουν ληφθεί μέτρα σε συνεργασία με τον εισαγωγέα για απόσυρση όλων των προϊόντων από τα ράφια.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αφορά μόνο δίσκους κοπής που παράτυπα εφαρμόζονται σε γωνιακά τριβεία φορητού τύπου, όπως φαίνεται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405663 ή 22405603 ή 22405604.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση