ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Νοσοκομείο Αναφοράς - Νοσηλεύονται συνολικά 18 ασθενείς

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Μεγάλo Σάββατο σήμερα, η ημέρα της ανάστασης του Θεανθρώπου και η Κύπρος συνεχίζει να «πολεμά» με τον αόρατο εχθρό και τους πολίτες να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 761, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου, για 11 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (11/4) άρχισε η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, στο Πασχαλινό Διάγγελμα που απηύθυνε την Πέμπτη (16/4) ο Πρόεδρος καθιστά σαφές πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου(15/4), και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

19:55 - Συνολικά 18 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 18 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις επτά το απόγευμα στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 18 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση και είναι σε καλή κλινική κατάσταση.

Σήμερα δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε να λειτουργεί το Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύθηκαν 124 άτομα και δόθηκαν 95 εξιτήρια.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται συνολικά 63 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

19:53 - Εργαζόμενη του Γ.Ν. Πάφου θετική στον κορωνοϊό

18:19 - Τσιόδρας: 11 νέα κρούσματα, 110 συνολικά οι νεκροί!

17:58 - 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

17:50 - Σάλος με τον Δήμαρχο Αραδίππου - «Έσπασε» την καραντίνα και κοινώνησε (vid)

16:39 - Θάλαμος Ύποπτων Περιστατικών Γ.Ν Πάφου - Τρία εξιτήρια και μια εισαγωγή

15:48 - Δέχτηκε επίθεση γιατί παρέδωσε τρόφιμα σε αλλοδαπούς ο Βήχας!

15:36 - Αυτή είναι η πορεία του ιού στην Κύπρο (Στατιστικά)

13:57 - Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας των διασωληνωμένων στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού τρεις ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τέταρτος λαμβάνει υποστήριξη οξυγόνου. Διασωληνωμένος νοσηλεύεται επίσης μη επιβεβαιωμένος ασθενής του επικίνδυνου ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονταν 14 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα, ενώ στη ΜΕΘ του 1ου ορόφου τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, τρεις εκ των οποίων διασωληνωμένοι και ένας ο οποίος λαμβάνει υποστήριξη με οξυγόνο. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται επίσης διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Εξάλλου, από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν επτά άτομα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, εκ των οποίων τα πέντε έγιναν εισαγωγή, ενώ το Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας επισκέφτηκαν έξι άτομα, τρεις εκ των οποίων κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εισαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως οι δειγματοληψίες στο προσωπικό του ΟΚΥπΥ στη Λεμεσό συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

13:54 - Δεν εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά κορωνοϊού, στο ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός στη Λάρνακα

Σε δελτίο Τύπου του ιδιωτικού Νοσοκομείου Τίμιος Σταυρός στη Λάρνακας αναφέρεται ότι «όλο το προσωπικό υποβλήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου, σε ιδιωτικό μοριακό έλεγχο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής για να ανεύρεση οποιουδήποτε θετικού κρούσματος καθαρά με πρωτοβουλία του Νοσηλευτηρίου. Παράλληλα, προχώρησε άμεσα σε δημιουργία Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας και ορισμό απομονωμένων ζωνών για νοσηλεία των «ύποπτων κρουσμάτων» που στέλνονται από το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στον Τίμιο Σταυρό».

Προστίθεται ότι «σε όλο το προσωπικό του Νοσηλευτηρίου έγινε για δεύτερη φορά στις 16 Απριλίου, ιδιωτικός δειγματοληπτικός έλεγχος. Από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα 18 Απριλίου και αφορούν 75 επαγγελματίες υγείας, εξωτερικούς συνεργάτες, γιατρούς, αναισθησιολόγους και παιδίατρους που νοσηλεύουν ασθενείς στον Τίμιο Σταυρό, δεν έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα».

Το Νοσοκομείο «συνεχίζει να εξυπηρετεί το κοινό στην προσπάθειά του να προσφέρει υψίστης ποιότητας υπηρεσίες προς όλους τους ασθενείς».

13:04 - Συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 19 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σήμερα αναμένεται να δοθούν δύο εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται συνολικά 61 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

12:13 - Γυναίκα υπάλληλος του Ταχυδρομείου Γεροσκήπου θετική στο δεύτερο επαναληπτικό τέστ για τον covit 19

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίσθηκε και στο Ταχυδρομείο Γεροσκήπου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον COVID-19 που λήφθηκαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ πρόκειται για γυναίκα που εργάζεται στο Ταχυδρομείο της Γεροσκήπου η οποία διαγνώσθη θετική στο δεύτερο τεστ για τον κορωνοϊό ενώ στο πρώτο τεστ που της υποβλήθηκε στην δειγματοληψία που διοργάνωσε ο Δ. Γεροσκήπου ως άτομο της “πρώτης γραμμής”, ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας , το εν λόγω υποστατικό θα μπορεί να επανέλθει σε λειτουργία εφόσον τηρηθούν πιστά οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, και εφαρμοστούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με βάση τα σχετικά Διατάγματα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ o Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης κάλεσε τους δημότες της Γεροσκήπου να παραμείνουν και αυτές τις Πασχαλινές ημέρες στο σπίτι τους και να κάνουν υπομονή με την χαλάρωση των μέτρων. Ήδη είπε, οι παρατηρητές της γειτονιάς εργάζονται ακατάπαυστα σε δύο βάρδιες για την τήρηση των μέτρων ενώ στο έργο συνδράμουν και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μέχρις ότου καταπολεμηθεί αυτός ο αόρατος εχθρός.

11:47 - Καταγγελίες: Λευκωσιάτες και Λεμεσιανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι

11:02 - Στα 2.253 593 τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως

10:21 - Συνολικά έξι άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έξι άτομα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα έξι άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ από χθες άρχισε να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας αναλυτής PCR για ταχεία ανίχνευση του γονιδιόματος του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας «η εξέταση αυτή θα γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις και θα αφορά εσωτερικούς ασθενείς, καθώς και ασθενείς στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με υψηλή υποψία, που για κάποιους λόγους χρήζουν άμεσης διάγνωσης».

9:50 - Ελλάδα: Στους 109 οι νεκροί - Πέθανε 76χρονος στο «Σωτηρία»

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα ξημερώματα ένας 76χρονος άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε αρτηριακή υπέρταση.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό έφτασαν τα 109.

9:25 - Ενημέρωση από το Υπ. Υγείας - Πού εντοπίστηκαν κρούσματα

9:05 - Άρθρο από τον Υπουργό Υγείας

9:01 - Covid-19: Περισσότεροι από 150.000 νεκροί παγκοσμίως, σχεδόν τα 2/3 στην Ευρώπη

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει περισσότερους από 150.000 θανάτους παγκοσμίως, εκ των οποίων τα σχεδόν 2/3 στην Ευρώπη, αφότου εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει επίσημων πηγών, χθες στις 22.00 ώρα Κύπρου.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 150.142 θάνατοι παγκοσμίως και 2.207.730 κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο τρίτα στην Ευρώπη (96.721 θάνατοι και 1.100.677 κρούσματα), την πλέον πληγείσα ήπειρο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους (34.575 και 683.786 κρούσματα), μπροστά από την Ιταλία (22.745 και 172.434 κρούσματα), την Ισπανία (19.478 και 188.068 κρούσματα), τη Γαλλία (18.681 και 147.969 κρούσματα) και τη Βρετανία (14.576 θανάτους και 108.692 κρούσματα).

Η Ευρώπη συγκεντρώνει 96.721 θανάτους και 1.100.677 κρούσματα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 35.929 θανάτους (715.428 κρούσματα), η Ασία 6.801 θανάτους (157.131 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 5.371 θανάτους (117.953 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 4.242 θανάτους (89.460 κρούσματα), η Αφρική 995 θανάτους (19.296 κρούσματα) και η Ωκεανία 83 θανάτους (7.785 κρούσματα).

8:56 - Απολύμανση της κουζίνας του ΓΝ Πάφου μετά την ανακοίνωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό της

Ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας του Νοσοκομείου Πάφου μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι πέντε εργαζόμενοι στην κουζίνα είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατόπιν τούτου, ενεργοποιήθηκε σχετικό πρωτόκολλο, και όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ ξεκινά η διαδικασία απολύμανσης του χώρου καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών.

Λόγω του ότι η κουζίνα του Νοσοκομείου έκλεισε, έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ το έκτο πρόσωπο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό αφορά επαγγελματία υγείας επίσης του ΓΝ Πάφου ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες , γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Σημειώνεται πως οι έξι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τον επαναληπτικό έλεγχο.

8:54 - Κρούσμα κορωνοϊού σε δεύτερο κατάστημα Αλφαμέγα

8:33 - Φάρμακα & τρόφιμα σε κατοίκους απομακρυσμένων κοινοτήτων από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κυνηγίου Πάφου

Φάρμακα και τρόφιμα παρέδωσαν μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου & Διατήρησης Άγριας Ζωής Τμήμα Πάφου σε κατοίκους απομακρυσμένων κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας παρέδωσαν την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή σε απομακρυσμένες κοινότητες της Επαρχίας Πάφου φάρμακα και τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Η παράδοση των τροφίμων και των φαρμάκων έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X