ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Παραλίγο να μπλέξει άσχημα και οδηγός ταξί - Κούτες σε... ταχυδρομεία!

Εξελίξεις σε δύο υποθέσεις ναρκωτικών

24news team

Εξέλιξη προέκυψε σχετικά με τα 7,5 και τα 22,5 κιλά κάνναβης, την Πέμπτη (9/7). Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη 29χρονου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση ενώ προηγήθηκε η σύλληψη 41χρονου ο οποίος παρουσιάστηκε την Πέμπτη (9/7) ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών.

Κινείτο με ταξί

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο ταχυδρομείο Λάρνακας, δύο κιβώτια που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη κάνναβη βάρους 15 κιλών.

Μέλη της ΥΚΑΝ κατάσχεσαν τα ναρκωτικά και βρίσκονταν σε εξέλιξη για ελεγχόμενη παράδοση τους. Στο πακέτο με τα ναρκωτικά υπήρχε αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας που ανήκε στον 41χρονο, ο οποίος τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Χθες το απόγευμα ο 41χρονος ύποπτος επέβαινε σε αυτοκίνητο ταξί, που οδηγούσε 53χρονος από τη Λεμεσό και ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών του οχήματος ένα χάρτινο κιβώτιο, στο οποίο υπήρχαν επτά σφραγισμένες συσκευασίες από νάιλον, που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού βάρους 7μιση κιλών.


 Σύλληψη 41χρονου: Εμπλοκή και σε πακέτο με 15kg κάνναβης - Τον «κάρφωσε» ο αριθμός τηλεφώνου


Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας όπου, ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Ανακρινόμενος ο 41χρονος ανέφερε στα μέλη της ΥΚΑΝ ότι παρέλαβε τα 7μιση κιλά κάνναβης από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών στη Λεμεσό και εκτελούσε οδηγίες συνεργάτη του για παράδοση τους σε συγκεκριμένο άτομο στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Ο 41χρονος παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα 7μιση κιλά ναρκωτικά με σκοπό τη διάθεση σε άλλα πρόσωπα, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η σύλληψη του 29χρονου

Στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο κάτω υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη (9/7) βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου.

Πρόκειται για 29χρονο, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον 29χρονου από τη Λάρνακα, που ασχολείται με την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, προέκυψε σχετική μαρτυρία.

Δύο υποθέσεις ενώπιον των Αρχών

Τα δύο πρόσωπα, ο 41χρονος και ο 29χρονος, φαίνεται να σχετίζονται και με τις δύο πιο πάνω υποθέσεις (7,5 και 22,5 κιλών κάνναβης).

Μάλιστα, οι Αρχές αναμένεται να διερευνήσουν κατά πόσο τα δύο πρόσωπα σχετίζονται και με άλλες υποθέσεις ναρκωτικών. Το εν λόγω ενδεχόμενο, δεν αποκλείεται. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση