ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Η ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας

Ανακοινώσεις

Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11). Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) μέχρι τις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Όπως αναφέρεται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάσουν αρχικά τα παράλια και αργότερα και άλλες περιοχές του νησιού. Σε τέτοια περίπτωση η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35-50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

 

Η πρόγνωση για τον καιρό

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα παράλια ενώ αργότερα και στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα όμως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Την Τετάρτη, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Κατά τις αυγινές ώρες, στο εσωτερικό αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ενώ μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X