ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική

72 κλήσεις σε τρεις μέρες

Ανακοινώσεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 26ης Μαΐου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 29ης Μαρτίου 2023 ανταποκρίθηκε σε 114 κλήσεις για βοήθεια, 72 πυρκαγιές, 36 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις με τα σοβαρά επεισόδια να έχουν ως ακολούθως:

Από 26/05/2023 (06:00) μέχρι 27/05/2023 (06:00)

- Η ώρα 20:04 υπήρξε διαρροή υγραερίου από κύλινδρο 500 λίτρων σε ταβέρνα στην Αγία Νάπα. Ανταπόκριση Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου. Η διαρροή βρισκόταν στην βάση του κυλίνδρου. Τηρήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές διαδικασίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ασφάλιση της περιοχής, μέχρι τη μετάγγιση του υγραερίου από ιδιωτική εταιρεία. Η διαρροή του υγραερίου οφειλόταν σε διάβρωση του κυλίνδρου λόγω έκθεσης στα στοιχεία της φύσης.

- Η ώρα 23:04 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας. Το όχημα, αφού παρέκκλινε της πορείας του, προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανεφλέγη. Ο οδηγός είχε εξέλθει του εν λόγω οχήματος πριν αυτό αναφλεγεί. Εκτεταμένες ζημιές στο όχημα. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας.

- Η ώρα 04:02 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στην Ανθούπολη στην επαρχία Λευκωσίας. Εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από τον ιδιοκτήτη πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Από 27/05/2023 (06:00) μέχρι 28/05/2023 (06:00)

- Η ώρα 09:35 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα στην περιοχή «Κουδοκατούρα» της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στην επαρχία Πάφου. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από Πυροσβεστικούς Σταθμούς επαρχίας Πάφου, με ενίσχυση από Τμήμα Δασών, Υπηρεσία Θήρας, τέσσερα πτητικά μέσα πυρόσβεσης και δύο γεωργικοί ελκυστήρες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

- Η ώρα 12:38 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και εβδομήντα ελαιόδεντρα σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Μαλούντας στην επαρχία Λευκωσίας. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς επαρχίας Λευκωσίας με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά οφειλόταν σε μεταφορά φωτιάς μετά από διαδικασία παρασκευής φαγητού από ξυλόφουρνο σε ξηρά χόρτα σε ανοιχτό χώρο.

- Η ώρα 12:41 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε οικόπεδα στην περιοχή «Καλόγεροι» στην Μουταγιάκκα της επαρχίας Λεμεσού. Επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς επαρχίας Λεμεσού με ενίσχυση από το Τμήμα Δασών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

- Η ώρα 14:53 υποστήριξη του Τμήματος Δασών για πυρκαγιά στην περιοχή «Πυκνή» της κοινότητας Κάθηκας στην επαρχία Πάφου, με επίγειες δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς επαρχίας Πάφου.

- Η ώρα 19:30 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε πρόχειρο παράπηγμα (λυόμενο) διαστάσεων 3x8 μέτρα περίπου, το οποίο χρησιμοποιείτο για φύλαξη ανακυκλώσιμων υλικών στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς στην επαρχία Πάφου, το οποίο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από ανήλικα πρόσωπα.

Από 28/05/2023 (06:00) μέχρι 29/05/2023 (06:00)

- Η ώρα 13:40 υποστήριξη του Τμήματος Δασών για πυρκαγιά σε περιοχή βόρεια της κοινότητας Αναρίτα στην επαρχία Πάφου, με επίγειες δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς επαρχίας Πάφου.

- Η ώρα 16:54 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε τρία προκατασκευασμένα σπιτάκια διαστάσεων 3x8 μέτρα περίπου, τοποθετημένα σε βάση από μπετόν μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας και Γιαλιά της επαρχίας Πάφου. Τα σπιτάκια δεν χρησιμοποιούνταν και εντός τους υπήρχαν τοποθετημένα άχρηστα υλικά. Υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Ανταπόκριση από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά παραμένει άγνωστη με πιθανή αιτία κακόβουλη πράξη.

- Η ώρα 19:12 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο, παρά τον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης της επαρχίας Λευκωσίας. Όχημα προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί. Από την πυρκαγιά, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Ο οδηγός του είχε εξέλθει προτού αυτό να αναφλεγεί. Τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας με ασθενοφόρα. Ανταπόκριση Πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμιας.

- Η ώρα 21:13 ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα συγκροτήματος στην Επαρχία Πάφου. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε στρώμα και κρεβάτι σε υπνοδωμάτιο και ζημιές από τη θερμότητα και τον καπνό υπέστηκε η τοιχοποιία ολόκληρου του διαμερίσματος. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι ένοικοι απουσίαζαν. Ανταπόκριση από Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Κατόπιν διερεύνησης, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ξεχασμένο αποτσίγαρο.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X