ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντατικοποίηση ελέγχων για παράνομη μεταφορά πετρελαιοειδών από τα κατεχόμενα

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Την εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε σχέση με τη διακίνηση εμπορευμάτων δια μέσου των εγκεκριμένων σημείων διέλευσης από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την Παρασκευή το Τμήμα Τελωνείων.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 6 του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής (ΕΚ) αριθ. 866/2004, απαλλάσσονται του φόρου κύκλου εργασιών και του ειδικού φόρου κατανάλωσης τα εμπορεύματα που περιέχονται στις προσωπικές αποσκευές των προσώπων που διασχίζουν τη γραμμή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα και ότι η συνολική τους αξία δεν υπερβαίνει τα 260 ευρώ ανά άτομο, στα οποία όμως εμπορεύματα δεν εμπίπτουν τα καύσιμα.

Συμπληρώνεται πως με σκοπό την εφαρμογή των πιο πάνω Κανονισμών, το Τμήμα Τελωνείων έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα εγκεκριμένα Σημεία Διέλευσης και στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα από εμπορικά οχήματα, οι παραβάτες θα υπόκεινται στις εκ του νόμου αυστηρές ποινές για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων.

Δεδομένων των ανωτέρω, καλείται το κοινό και ιδιαίτερα οι κάτοχοι εμπορικών οχημάτων, όπως αποφεύγουν την προμήθεια και μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση