ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βράζει η Κύπρος - Διπλή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Δείτε αναλυτικά

24news team

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Κύπρο, με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου να εκδίδει δύο προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες.

Οι προειδοποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (15/8).

Η πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία στα ψηλότερα ορεινά δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η κίτρινη προειδοποίηση αναφέρει πως η ελάχιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 26 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωσή του πληροφορεί το κοινό ότι, λόγω της μαζικής εξόδου στα δάση για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών για αύριο Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023, παραμένει σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού».

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη μέχρι και την Τετάρτη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα δυτικά και τα βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να κυμανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 43°C 24°C 21%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 36°C 26°C 47%
Λεμεσός: 34°C 23°C 51%
Αεροδρόμιο Πάφου: 32°C 24°C 62%
Φρέναρος: 38°C 25°C 47%
Πρόδρομος: 36°C 24°C 34%
Πόλις Χρυσοχούς: 32°C 22°C 64%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση