
24news team
Πολύ σοβαρή και με ευρύτερες διαστάσεις είναι η υπόθεση που εξετάζει η αστυνομία με την εμπλοκή 37χρονης σοσιαλιτέ, γνωστής επιχειρηματία της Λευκωσίας και influencer, της οικογένειάς της αλλά και βαρυποινίτη. Νεότερες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι η Αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση για μήνες πριν προχωρήσει σε συλλήψεις και κατάσχεση τεκμηρίων. Νέο στοιχείο αποτελεί και η αποκάλυψη πως τα μέλη της οικογένειας της 37χρονης, εκτός από την αδελφή της η οποία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, φέρονται να συνεργάζονται με την αστυνομία.
Πρώτο θέμα συζήτησης
Η υπόθεση έγινε κύριο θέμα συζήτησης σε όλη την Κύπρο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψες μετά από αστυνομική ανακοίνωση ότι η καταζητείται η 37χρονη σοσιαλιτέ, επιχειρηματίας και influencer, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και την φωτογραφία της. Αρκετοί μάλιστα θεώρησαν αρχικά πως ίσως να επρόκειτο για φάρσα. Γρήγορα αποκαλύφθηκε πως η αστυνομική ανακοίνωση ήταν γνήσια αφού ο δικηγόρος της ύποπτης με δήλωσή του επιβεβαίωνε ότι η ύποπτη θα εμφανιζόταν την επομένη, σήμερα δηλαδή, στο δικαστήριο. Παράλληλα η αστυνομία καταζητούσε και 40χρονο για την ίδια υπόθεση, τον οποίο και συνέλαβε αργότερα. Η 37χρονη συνελήφθη στο δικαστήριο ενώ χειροπέδες περάστηκαν και στον βαρυποινίτη με τον οποίο φέρεται να διατηρεί δεσμό αλλά και σε τρία μέλη της οικογένειάς της: τον πατέρα, την μητέρα και τον αδελφό της. Η αδελφή της φαίνεται να είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας που δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση.
Η 37χρονη φέρεται να έδιδε χρήματα και σε τρεις δεσμοφύλακες για ευνοϊκή μεταχείριση του βαρυποινίτη
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά – Τζίρος ενός εκατομμυρίου
Όλοι οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την προσωποκράτηση τους. Η αστυνομία υπέδειξε στο Δικαστήριο ως εμπλεκόμενο τον βαρυποινίτη Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα. Για τα τρία μέλη της οικογένειας της 37χρονης εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 6 ημερών ενώ για την ίδια, τον βαρυποινίτη και τον 40χρονο φερόμενο ως στενό συνεργάτη του και διακινητή των χρημάτων εκδόθηκαν διατάγματα κράτησης 8 ημερών.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ύστερα από έρευνες των διωκτικών αρχών στις κατοικίες μελών της οικογένειας και το κοσμηματοπωλείο τους αλλά και την οικία του 40χρονου ύποπτου βρέθηκαν μετρητά που ανέρχονται γύρω στις 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία στο δικαστήριο, τα χρήματα ήταν αποτέλεσμα παράνομης δράσης, όπως η διακίνηση ναρκωτικών η παροχή προστασίας και υπηρεσίες παράνομου τζόγου.
Από τους υπολογισμούς της αστυνομίας προκύπτει ότι τους τελευταίους μήνες αυτές οι παράνομες δραστηριότητες απέφεραν ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ φαίνεται να μοιράζονταν γύρω στις 50.000 ευρώ εβδομαδιαίως.
Η 37χρονη φέρεται να μοίραζε χρήματα και σε τρεις δεσμοφύλακες
Τα χρήματα φέρεται να διοχετεύονταν στην 37χρονη και την οικογένειά της από τον βαρυποινίτη ενώ όλοι είχαν μεταξύ τους επικοινωνία μέσω της εφαρμογών όπως το WhatsApp με κρυπτογραφημένα μηνύματα. Στη συνέχεια ο βαρυποινίτης φέρεται να έδιδε οδηγίες στην 37χρονη και τη μητέρα της πως να διαχειρίζονται τα ποσά που κατέληγαν κοντά τους μέσω του 40χρονου. Μεταξύ των αποδεκτών χρηματικών ποσών από την 37χρονη φέρονται να ήταν και τρεις δεσμοφύλακες ώστε να μεταχειρίζονται ευνοϊκά τον βαρυποινίτη. Στις οικίες των τριών δεσμοφυλάκων έχουν εκτελεστεί εντάλματα έρευνας και έχουν παραληφθεί ως τεκμήρια για εξέταση τρία τηλέφωνα.
Ερευνούσαν για μήνες την υπόθεση
Πληροφορίες του 24news αναφέρουν ότι η αστυνομία διερευνούσε για μήνες και με πάσα μυστικότητα την υπόθεση πριν προχωρήσει σε εντάλματα έρευνας στις κατοικίες των υπόπτων, στο κοσμηματοπωλείο και στις κεντρικές φυλακές και να προβεί σε συλλήψεις.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως η αστυνομία θεωρεί άκρως αξιόπιστη την πηγή της πληροφορίας που είχε για να ανοίξει την υπόθεση. Η πληροφορία ανέφερε ότι ο βαρυποινίτης ελέγχει τη διακίνηση ναρκωτικών, παρέχει προστασία και έχει εισπράξεις από παράνομο τζόγο και ότι έκανε βιντεοκλήσεις από το κελί του με την 37χρονη αλλά και τη μητέρα της.