ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος για φόνο Τσιντάν στις Φυλακές

Ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος για φόνο εκ προ μελέτης - Ομόφωνη η απόφαση για τον θάνατο Τσιντάν στις Φυλακές

Ελισάβετ Γεωργίου

Στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας του προχώρησε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για τη δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου κρατούμενου, Τανσού Τσιντάν, που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις κεντρικές φυλακές 27 Οκτωβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος του τριμελούς σώματος ανακοίνωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη ενώ το κείμενο έχει έκταση 300 σελίδες.

Ο Βεϊζί Μπαντούρ κρίθηκε ένοχος πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ενώ οι δυο δεσμοφύλακες στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο Βεϊζί Μπαντούρ, ήταν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης με το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι οι πράξεις του οδήγησαν στον θάνατο του θύματος αφού τον χτυπούσε βάναυσα «οι πράξεις του ήταν παράνομες και έγιναν με πρόθεση». Προκαλώντας του βαριές κακώσεις και θλαστικά τραύματα.

Υπήρξε προ μελέτη και είναι ένοχος πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας λόγω:

1. Χρονικής διάρκειας
2. Παρά την ύπαρξη διαλειμμάτων το μένος του κατηγορούμενου δεν κατευνάστηκε συνέχισε και μάλιστα με αυξημένη βαναυσότητα δεν είχε μείνει μέρος τους σώματος που δεν είχε τραυματιστεί παρά τις ικεσίες του θύματος δεν σταμάτησε.
3. Το θύμα έκλαιγε
4. Ο κατηγορούμενος έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψει τους δεσμοφύλακες να βοηθήσουν το θύμα.
5. Ενώ μεταφερόταν το θύμα λιπόθυμο στην πτέρυγα ένα του είπε να δεις τι θα σου κάνω ακόμα
6. Κατοχής μεθαμφεταμίνης

Οι δύο δεσμοφύλακες κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία αφού όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο είχαν την ευθύνη φύλαξης του θύματος, ωστόσο παρέλειψαν να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους και να προβούν σε σειρά μέτρων (όπως την μεταφορά του θύματος στο ιατρείο των κεντρικών).

Όσον αφορά τον τρίτο δεσμοφύλακα κρίθηκε ένοχος μαζί με τους άλλους δύο για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
Ο κατηγορούμενος 4, κρίθηκε ένοχος για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Στις 13 Αυγούστου θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις για μετριασμό των ποινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση