
ΚΥΠΕ
Η Αστυνομία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για πρόληψη και εξιχνίαση των τελευταίων σοβαρών εγκληματικών υποθέσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Κώστας Μιχαήλ, με αφορμή τις πέντε βομβιστικές επιθέσεις και μια ρίψη πυροβολισμών, την τελευταία εβδομάδα, στη Λεμεσό.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιχαήλ είπε πως είναι κάτι που προβληματίζει έντονα την Αστυνομία η αύξηση των συγκεκριμένων εγκληματικών ενεργειών και «αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες του κόσμου και γνωρίζουμε ότι προκαλείται και το αίσθημα ασφάλειας του κοινού».
Είναι κάτι που χειρίζεται η ΑΔΕ Λεμεσού, πάντα υπό τις οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας, συνέχισε και πρόσθεσε πως «κάθε νύχτα καταρτίζονται σχέδια ενεργείας για περιπολίες, σε συγκεκριμένες περιοχές, σε ευαίσθητες περιοχές ή σε περιοχές όπου υπάρχουν υποστατικά ή άτομα που αποτελούν στόχους εγκληματιών και γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν για πρόληψη, κατά κύριο λόγο, και εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων».
«Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται η Αστυνομία, ανά πάσα στιγμή, σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οδό», υπέδειξε και υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για πρόληψη και εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων».
Σε ερώτηση κατά πόσο σχετίζονται κάποιες από τις τελευταίες υποθέσεις, δήλωσε πως «αν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των υποθέσεων είναι κάτι που διερευνάται», ενώ τόνισε ότι «έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από έμπειρα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, τα οποία άρχισαν ήδη τη διερεύνηση των έξι αυτών υποθέσεων και είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια για να πούμε κάτι άλλο στο παρόν στάδιο».