ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά στο κέντρο της Πάφου

Η ακτογραμμή της Πάφου προσφέρει πληθώρα επιλογών για απολαυστικές βουτιές

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Συχνά θα ακούσεις την άποψη πως η Πάφος δεν έχει ωραίες παραλίες, με την έννοια ότι δεν έχει αρκετές παραλίες με πολλή και ικανοποιητική αμμουδιά ωστόσο η ακύρωση των θαλασσών της Πάφου είναι μάλλον αυθαίρετη ως προσέγγιση, καθώς τόσο η πόλη όσο και ολόκληρη η δυτική ακτογραμμή του νησιού μας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για βουτιές και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.

Πέραν από τα εξωτικά διάφανα νερά του Ακάμα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις η ακτογραμμή της Πάφου προσφέρει πληθώρα επιλογών για απολαυστικές βουτιές.

Μία μαγευτική παραλία, για παράδειγμα, που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό κιόλας σημείο της Πάφου, είναι η λεγόμενη Χρυσή Ακτή, γνωστή και ως Venus Beach (παραλία της Αφροδίτης) που βρίσκεται μπροστά από το πεντάστερο ομώνυμο ξενοδοχείο, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Τάφων των Βασιλέων.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jakinnear (@jakinnear)

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πανεύκολη: Καθώς οδηγείς στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση τη Χλώρακα και την Πέγεια, λίγο μετά τον αρχαιολογικό χώρο και ακριβώς απέναντι από την υπεραγορά Lidl, στρίβεις αριστερά και έφτασες. Υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση και με το που κατέβεις από το αμάξι θα μαγευτείς από την πανοραμική και υπερυψωμένη θέα της υπέροχης παραλίας με την ολόχρυση αμμουδιά και τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά.

Δύο μεγάλοι κυματοθραύστες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της ακτής φαίνεται να έχουν κάνει δουλειά υποβοηθώντας την αμμουδιά και διατηρώντας ήρεμα και ασφαλή τα απολύτως δροσιστικά νερά που είναι φιλικά τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά όσο και για δεινούς κολυμβητές που αγαπούν να απολαμβάνουν snorkelling. Πολύ διασκεδαστικά και χαλαρωτικά μπορούν να αποδειχθούν και τα μικρά κύματα που δημιουργούνται καθώς σκάνε στην ακτή.

Αν και δεν υπάρχει μπιτσόμπαρο παρά μόνο ένα μικρό κιόσκι με τα απαραίτητα, η παραλία είναι άρτια οργανωμένη, με άνετες ξαπλώστρες και ομπρέλες, οι οποίες μέσω QR code προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από ποτά και φαγητά. Βήμα δεν χρειάζεται να κάνεις για να παραγγείλεις, απλώς μέσω του κινητού σου πραγματοποιείς διαδικτυακά την παραγγελία που έρχεται και σε βρίσκει στη ξαπλώστρα σου.

Η απουσία του beach bar συνεπάγεται και με πλήρη απουσία μουσικής, πράγμα που για ορισμένους μπορεί να είναι πολύ θετικό και για άλλους αρνητικό. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Ο κλασικός και παραδοσιακός παγωτάρης παρκάρει σχεδόν καθημερινά μπροστά από την παραλία ενώ μεγάλη γοητεία παρουσιάζουν και τα λαξευμένα βράχια που σχηματίζονται δεξιά και αριστερά της αμμουδιάς.

Αν επομένως τα παραπάνω σε δελεάζουν, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη Χρυσή Ακτή της Αφροδίτης το συντομότερο!

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reut Chita (@reutchita)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juraj Bondra (@juraj_bondra_cfw)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandra (@sandra______exa)

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X