ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι πρέπει να τρώτε πριν από ένα ταξίδι

Η σωστή διατροφή πριν από ένα ταξίδι συμβάλλει σημαντικά στη γενική εμπειρία που αποκτάτε από αυτό

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

Με το καλοκαίρι να μας «χαϊδεύει» με τις ζέστες του και με τις θάλασσες και τις διακοπές να είναι τα άμεσα σχέδιά μας και οι προτεραιότητές μας, είναι απόλυτα φυσικό να πρέπει να γνωρίζουμε λίγα περισσότερα μυστικά ως προς την ευημερία μας και συνεπώς την πιο άνετη εμπειρία και αυτό το καλοκαίρι. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε πως οποιαδήποτε μετάπτωση στη διάθεσή μας οφείλεται πολλές φορές και κατά κύριο λόγο στην κακή διατροφή.

Ειδικά λοιπόν, πριν από ένα ταξίδι, είναι σημαντικό να τρεφόμαστε σωστά γιατί ακόμη κι αν το επικείμενο ταξίδι είναι αναψυχής, το σώμα μας πρόκειται να κοπιάσει αρκετά. 

Άσχετα με την ώρα που ταξιδεύετε ένα καλό και ολοκληρωμένο γεύμα είναι σημαντικό. Για παράδειγμα αυγά ή βρώμη είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και η γεύση μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας απαιτήσεις ανάλογα με τη βρώμη που επιλέγετε. 

Επιπρόσθετα, το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και τρώγονται εύκολα και προστίθενται και σε γιαούρτι, δημητριακά, βρώμη ή έναν συνδυασμό όλων των προαναφερθέντων ενώ την ίδια στιγμή σας δίνουν ενέργεια, ζωντάνια και βιταμίνες, ιδίως όταν πρόκειται για ένα ταξίδι όσες ώρες κι αν κρατήσει αυτό. 

Επιπλέον, το τοστ ολικής αλέσεως είναι κάτι που θα μπορούσατε να ετοιμάσετε λίγο πριν αποχωρήσετε από το σπίτι και παράλληλα  μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά της επιλογής σας αλλά με προτίμηση σε τυρί, σαλάμι και διάφορα λαχανικά.

Τα δημητριακά, επίσης ολικής αλέσεως μαζί με γάλα είναι σύνηθες να σας συνοδεύουν τα πρωινά, πράγμα καθόλου κακό αλλά ακόμη κι αν η πτήση σας είναι πολύ πιο μετά ένα πιάτο δημητριακών σίγουρα θα σας τονώσει τη διάθεση, τον ουρανίσκο αλλά και την ενέργεια. 

Επίσης, μη διστάσετε να πάρετε μαζί σας ξηρούς καρπούς καθώς απελευθερώνουν ενέργεια στο σώμα και είναι και υγιεινοί. 

Προτιμήστε φρεσκοστυμμένους χυμούς από το σπίτι σας ή ακόμη κι αν αγοράσετε. Είναι φυσική πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ενέργειας.

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε και ατομικές συσκευασίες βρώμης για να έχετε συνεχώς μαζί σας. 

Το σημαντικό στον συνδυασμό των πιο πάνω τροφών είναι να έχουν γίνει σωστά, επιμελημένα και λίγο πριν «πετάξετε». Δεν μπορείτε να βασιστείτε πάνω στο γεγονός ότι όταν κι όποτε πεινάσετε θα υπάρχει διαθέσιμο φαγητό είτε στο αεροσκάφος είτε στο αεροδρόμιο γιατί πολύ απλά το φαγητό που σερβίρεται είτε στο ένα μέρος είτε στο άλλο δεν είναι ποιότητας αλλά ποσότητας τις πλείστες φορές  και όπως καταλαβαίνετε αυτό μπορεί να επηρεάσει τόσο την ενέργειά σας όσο και τη διάθεση καθώς αυτά «χτυπάνε» ντόμινο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X