ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα σχέδια για τον Σκορπιό - Πώς θα μετατραπεί στο απόλυτο VIP θέρετρο

Το δημοσίευμα που δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα έργα στο νησί

Συνεχίζονται τα έργα ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί του Σκορπιού, το οποίο από το 2013 ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Το νησί, το οποίο μετά το θάνατο του Ωνάση και τις τραγωδίες της οικογένειας, έμεινε ανεκμετάλλευτο, πουλήθηκε το 2013 από την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, στην Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ για ένα αντίτιμο που υπολογίζεται σε περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ με τίτλο VIP Exclusive Club προχωρά και με την έγκριση της κυβέρνησης από τις αρχές του 2021 όταν και δόθηκε το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της μελέτης για το έργο πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στο Σκορπιό, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023 προκειμένου το καλοκαίρι του 2024, να μπορεί να υποδεχθεί τους πρώτους καλεσμένους.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Daily Mail όσοι θα θελήσουν στο μέλλον να περάσουν μια εβδομάδα πολυτέλειας εκτιμάται ότι θα πληρώνουν έως και 1 εκατομμύριο ευρώ – με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο νησί θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 50 άτομα.

Τα σχέδια για τον νέο Σκορπιό ανέλαβε η νορβηγική εταιρεία Snøhetta, η οποία δημιούργησε, μεταξύ άλλων, την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αλλά και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, το The Art Newspaper, δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα έργα στο νησί, καθώς κάνει τα συγκρίνει με… λημέρι κακοποιού από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ!

Στον Σκορπιό βρίσκεται ο τάφος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος πέθανε το 1975, της κόρης του Ωνάση, Χριστίνας, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 37 ετών το 1988 ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες, και του γιού του Έλληνα μεγιστάνα Αλέξανδρου, ο οποίος σκοτώθηκε το 1973 όταν συνετρίβη το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X