ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Roadtrip στο Καμπί

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.

Wiz Guide

ΑΝΤΡΟΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΣ

Το roadtrip.cy έχει ολοκληρώσει ήδη 50 εκπομπές, έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο. Μαζί χαρήκαμε, ζήσαμε, απολαύσαμε γωνιές του νησιού μας. Αποφύγαμε τους γνωστούς, τουριστικούς, φασαριόζικους προορισμούς. Ζήσαμε μαζί διαδρομές σε τοπία, σε αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, καφενεία, ταβερνούλες, παραλίες, βουνά, σημεία θέας. Κυρίως όμως ζήσαμε, γνωρίσαμε καλύτερα, αν θέλετε, τον τόπο μας.

Κυνηγήσαμε με πάθος οτιδήποτε θα έβαζε χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Επιδιώξαμε τη διαφορετικότητα, γιατί «variety is the spice of life», η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Και θέλουμε τη ζωή μας όσο το δυνατόν πιο πλούσια σε εμπειρίες. Πάμε με μουσική, μουσική που εύχομαι να σφυρίζουμε για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Φέτος με τις ειδικές συνθήκες που βιώσαμε, οι περισσότεροι από εμάς δεν ταξίδεψαν εκτός Κύπρου, δεν έκαναν διακοπές εκτός Κύπρου, ζήσαμε και ζούμε όλα τα υπόλοιπα τα οποία μας υποβάλλει η πανδημία. Θέλαμε λοιπόν μια βαλβίδα ασφαλείας, ένα σχέδιο Β. Εμείς, στο roadtrip.cy, θελήσαμε να είμαστε μέρος αυτού του σχεδίου Β, να γίνουμε η θετική πλευρά των πραγμάτων. Γιατί πάντα υπάρχει και η θετική πλευρά, φτάνει να θέλουμε εμείς να τη δούμε, να την ανακαλύψουμε. Και τι ανακαλύψεις μπορούμε να κάνουμε στο υπέροχο νησί μας. Πραγματικά, είμαστε τυχεροί να ζούμε σε ένα τέτοιο τόπο. Φυσικά, όλα αυτά τα ντύναμε με μουσική, για να κάνουμε τη μέρα μας ακόμα καλύτερη.

Να σας πούμε ότι κι εμείς έχουμε ένα μυστικό. Ένα μυστικό προορισμό κρυμμένο πάνω στα βουνά, με καθαρό αέρα, κρυστάλλινα νερά, υπέροχη φύση, πανέμορφα τοπία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει κυπριακό χαρακτήρα. Δάσος, τρεχούμενο νερό, παλιά εκκλησία, καφενές και -το πιο σημαντικό για μας- ταβέρνα με κυπριακή κουζίνα και πολλά τοπικά προϊόντα. Ο σημερινός προορισμός είναι το Καμπί του Φαρμακά. Όχι ο Κάμπος της Τσακίστρας, όχι τα Καμπιά, ούτε η μάντρα του Καμπιού. Το Καμπί. Σαράντα ένα χιλιόμετρα και σαράντα πέντε λεπτά από τη Λευκωσία, σε υψόμετρο 840 μέτρων, όπου τα τελευταία 30 λεπτά είναι μέσα στο πράσινο, μέσα στο δάσος.

Επειδή σήμερα γιορτάζουμε 50 εκπομπές, η εκπομπή έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο, επιστρέψουμε στην αρχή, πάμε ξανά στον πρώτο προορισμό, το Καμπί του Φαρμακά. Θα το ξαναζήσουμε, άλλη εποχή και με άλλο μάτι, έχουμε δει πολλά πλέον μαζί. Καμπί του Φαρμακά, λοιπόν, και οδηγίες προς ναυτιλλομένους.

(Φωτογραφία: Το Καμπί από ψηλά.)

Από Λευκωσία βγαίνουμε με κατεύθυνση Παλαιχώρι, περνάμε από Ανθούπολη, Αρεδιού, έξω από τον Άγιο Επιφάνιο και συνεχίζουμε μέχρι να δούμε την ταμπέλα που μας παίρνει αριστερά για Φαρμακά και Μαχαιρά. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος, φτάνουμε στον Φαρμακά και από τον Φαρμακά σε ένα χιλιόμετρο είμαστε στο Καμπί. Από Λεμεσό και Πάφο θα ανεβείτε προς Παρεκκλησιά, Κελλάκι, Επταγώνια, Μελίνη, Οδού, Φαρμακά, Καμπί. Και αυτή υπέροχη διαδρομή, θα την απολαύσετε. Από Λάρνακα, πάμε στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λεμεσού ανεβαίνουμε προς Χοιροκοιτία, μετά Βάβλα, Λάγεια, Ορά, Μελίνη, Οδού, Φαρμακά, Καμπί. Ακόμα μια εξαιρετική διαδρομή μέσα από πανέμορφα τοπία και χωριά. Από Λευκωσία η διαδρομή έχει διάρκεια 45 λεπτά περίπου, από Λεμεσό 1 ώρα και κάτι και από Λάρνακα περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X