ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Roadtrip στην παραλία της Λάρας

Ένας τόπος με άγρια μαγεία

Πιστεύω ότι σε όλους μας υπάρχει, έντονη, η ανάγκη για ταξίδι στις μέρες μας και το roadtrip.cy προσπαθεί (και σε κάποιο βαθμό τα καταφέρνει) να γεμίσει το κενό αυτό. Περνάμε καλά μαζί και θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε διαφορετικές γωνιές της Κύπρου, τονίζουμε το «γωνιές». Θα πηγαίνουμε σε προορισμούς σχεδόν άγνωστους, χωρίς φασαρία και τουρισμό. Θα ζούμε μαζί τη διαδρομή, θα απολαμβάνουμε τα τοπία, τα μονοπάτια της φύσης, τα καφενεία, τις ταβερνούλες και οτιδήποτε άλλο θα προσθέσει κάτι στις ζωές μας.

Όλοι αγαπάμε τα ταξίδια, ταξίδια στην πράξη αλλά και νοερά. Είναι ανθρώπινο να μεγαλώνει η αγάπη μας για ταξίδια. Η αγάπη για κίνηση, είτε ανακαλύπτοντας νέους τόπους είτε επιστρέφοντας στους παλιούς, τους αγαπημένους. Πιστεύω, όμως, ότι η ευεξία ξεκινά από τη στιγμή που αρχίζουμε να οργανώνουμε το ταξίδι. Συχνά, η διαδικασία διοργάνωσης είναι το ίδιο απολαυστική με την εμπειρία. Ή ακόμα, η ανάμνηση του ταξιδιού, ειδικά όταν συνοδεύεται και από ένα ενθύμιο, είναι και απολαυστική και έντονη. Πιθανότατα και πιο απολαυστική από το ταξίδι το ίδιο. Αφορμή για το σημερινό ταξίδι ήταν ένα ενθύμιο, μια πέτρα που αναφέραμε στην προηγούμενη εκπομπή. Είχαμε πάει στον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας και αναφέραμε αυτό το ενθύμιο, που σήμερα θα πούμε την ιστορία του.

Σήμερα θα πάμε σε τόπο με άγρια μαγεία, πραγματικά άγρια μαγεία και εδώ πρέπει να σας προειδοποιήσω. Συνήθως μιλάμε για προορισμούς που θα θέλαμε να χαρείτε και εσείς, να επισκεφτείτε και εσείς και να ζήσετε την εμπειρία από πρώτο χέρι. Ο σημερινός προορισμός όμως, δεν είναι προσβάσιμος από κανονικούς δρόμους. Θα οδηγήσουμε σε επικίνδυνους δρόμους, γι’ αυτό, όσοι θα θελήσουν να τον επισκεφτούν θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ξέρουν τι κάνουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο με πολύ καλή τετρακίνηση, να έχουν, ως οδηγοί, εξαιρετικές ικανότητες στην εκτός δρόμου οδήγηση και τελευταίο, όσοι θα το τολμήσουν, για ασφάλεια, πρέπει να είναι με παρέα, ποτέ μόνοι. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι καλύτερα με παρέα, ειδικά ένας τέτοιος τόπος.

Σήμερα θα μπούμε στον Ακάμα από τη νότια πλευρά του, από τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας. Αν θυμάστε, το είχαμε υποσχεθεί από προηγουμένως. Μπορεί να έχει τους κινδύνους της η διαδρομή, αλλά είναι τόπος μαγικός.

Την προηγούμενη φορά, όταν είχαμε πάει στον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας, είχαμε πει ότι, επειδή αποφεύγουμε τα τουριστικά και τουριστικοποιημένα μέρη, δεν θα περιγράψουμε διαδρομή ούτε αυτοκίνητο. Σήμερα ξεκινήσουμε, τη διαδρομή μας από ένα σημείο και μετά, πάλι θα αποφύγουμε το συγκεκριμένο, τουριστικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι όλοι ξέρουμε πώς πάμε από την Πάφο στον Κόλπο των Κοραλλίων και από εκεί στον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας, να μη σας ζαλίσω και με πολλές οδηγίες.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση