ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Roadtrip στη Δρούσια

Μια μοναδική εμπειρία

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.

Είναι μέσα στο DNA μας, είναι ανθρώπινη η αγάπη όλων μας για ταξίδια και είναι εξίσου φυσικό όσο ταξιδεύουμε, όσο βλέπουμε άλλους τόπους, να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αυτή η αγάπη, αυτή η επιθυμία. Η επιθυμία για κίνηση, είτε ανακαλύπτοντας νέους τόπους είτε επιστρέφοντας στους παλιούς, τους αγαπημένους. Ξέρετε κάτι, όμως; Η κίνηση, το ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή που αρχίζουμε να οργανώνουμε το ταξίδι. Συχνά, ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού, η διαδικασία διοργάνωσης του είναι το ίδιο απολαυστική με την εμπειρία. Μπορεί να είναι και πιο απολαυστική, εμένα μου έτυχε. Πριν χρόνια, ξεκινήσαμε πολύ νωρίς, από τον Σεπτέμβριο, με φίλους να οργανώνουμε διακοπές σε ένα ελληνικό νησί για τον επόμενο Αύγουστο. Αρχίσαμε τη μελέτη, τι άξιζε να δούμε, πού να πάμε, πού να μείνουμε, πού να φάμε.

Συναντιόμασταν σχεδόν κάθε βδομάδα και σχολιάζαμε τι ανακάλυψε ο καθένας μας, ποια παραλία ήταν καλύτερη, ποια ταβερνούλα και όλα αυτά. Όλο τον χειμώνα, μέχρι και τον Μάιο, είχαμε ανακαλύψει, πει, συζητήσει τόσα πολλά γι’ αυτό το νησί που στο τέλος το βαρεθήκαμε. Διαλέξαμε ένα άλλο που δεν ξέραμε και πήγαμε. Η ουσία, όμως, είναι ότι το αρχικό νησί, εκείνο που δεν πήγαμε, το απολαύσαμε στις συναντήσεις μας όλο τον χειμώνα. Στην παρέα, ακόμα το συζητούμε, κανένας μας δεν έχει πάει σε αυτό το νησί, αλλά το νιώθουμε δικό μας, ξέρουμε τα πάντα. Είναι εμπειρία που ζήσαμε και τη ζήσαμε έντονα, δεν εννοώ ότι δεν χρειάζεται να ταξιδεύουμε, ούτε κατά διάνοια. Απλώς σχεδιάστε ταξίδια, πολλά ταξίδια κι ας μην πραγματοποιηθούν….

Ακόμα και το να μπεις στη διαδικασία τού πού θέλω να πάω το Σαββατοκύριακο, την άλλη βδομάδα, το Πάσχα, το καλοκαίρι, έχει τη χαρά του.

Θέλουμε να εμπνευστούμε, να συγκινηθούμε, να αναρωτηθούμε, να μάθουμε, να γίνουμε, έστω λίγο, πιο σοφοί και να περάσουμε καλά. Αυτή η ανάγκη είναι έμφυτη, υπάρχει πάντα, στον καθένα από εμάς. Εμείς, η παρέα μας, στο roadtrip.cy σήμερα θα πάμε με ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο. Θα χρησιμοποιήσουμε το ξενοδοχείο σαν έδρα για να δούμε αρκετά σημεία, χωριά και αξιοθέατα της περιοχής. Φυσικά, μια εκπομπή δεν θα είναι αρκετή, ετοιμαστείτε για σίριαλ.

Μαζί, η παρέα του roadtrip.cy, στην διαδρομή μας θα δούμε παραδοσιακά χωριά, σημεία θέας, αμπέλια, ξωκκλήσια, θα ακούσουμε θρύλους και παραδόσεις, θα δούμε και θα χαρούμε μαζί πολλή Κύπρο αλλά και θα επισκεφθούμε και κάτι ταβέρνες θησαυρούς.

Σήμερα θα πάμε στη Δρούσια, ένα εξαιρετικό χωριό με υπέροχο κλίμα, ταβερνάκια, ξενοδοχεία, αλλά και σημεία θέας σπάνιας ομορφιάς.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X