ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Ποιες πόλεις είναι συνώνυμες με το ρίσκο και τον κίνδυνο;

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

Ποιες πόλεις είναι συνώνυμες με το ρίσκο και τον κίνδυνο; 

Tijuana, Μεξικό

Η πολιτεία της Tijuana στο Μεξικό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο κυρίως για τις γυναίκες καθώς σημειώνονται πολλές γυναικοκτονίες και πολλές φορές μένουν ατιμώρητες. Παράλληλα, αν και η πόλη είναι τουριστικός προορισμός, η εμπορία ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών καθιστούν το μέρος ως ένα πραγματικά επικίνδυνο για τον οποιονδήποτε με τα καρτέλ να κυριαρχούν και με τους αρχηγούς τους να θέτουν τους δικούς τους όρους σε έναν πόλεμο μεταξύ συμμοριών δίχως τέλος.

Καράκας, Βενεζουέλα

Είναι γνωστή η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία ολόκληρης της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους της χώρας να μεταναστεύουν μαζικά σε γείτονες χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ευρώπη καθώς η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Η πρωτεύουσα της πόλης μιας χώρας που άλλοτε αποτελούσε πόλο έλξης για μετανάστες λόγω του πετρελαίου της, έχει μετατραπεί σε μία πόλη που παραμονεύει ο κίνδυνος και η ανασφάλεια, που δεν γνωρίζεις αν βγεις από το σπίτι σου και το αν θα επιστρέψεις πίσω σώος. Το 2017 είχε ανακηρυχθεί ως η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο.

Fortaleza, Βραζιλία

Ο αριθμός των λευκών παραλιών με την απίστευτη θέα στη Βραζιλία επισκιάζεται από τον τεράστιο αριθμό ανθρωποκτονιών στην πόλη. Οι τουρίστες που τους γοητεύει η θέα μιας πολυποίκιλλης χώρας σαν τη Βραζιλία θα πρέπει να προσέχουν τριπλά πριν προβούν στην απόφαση να επισκεφθούν μια πόλη σαν τη Fortaleza καθώς οι ανθρωποκτονίες δεν ξεχωρίζουν μεταξύ ντόπιων και τουριστών.

Ακαπούλκο, Μεξικό

Απίστευτη φυσική ομορφιά, υπέροχη θέα, ακτές αξιοζήλευτες, ωστόσο αποτελεί μία όαση οπτική και ίσως ως μακρινός προορισμός «γεννάει» τη φαντασίωση της τελειότητας και του απίστευτα μοναδικού προορισμού. Ωστόσο η πραγματικότητα απέχει κάπως από τη φαντασίωση. Δυστυχώς, οι μπάντες ναρκωτικών ελέγχουν αρκετά την περιοχή και καθιστούν το άλλοτε παραδεισένιο κόσμημα του Μεξικό, μια αρένα μάχης όπου επιβιώνει ο δυνατότερος.

Cape Town, Νότια Αφρική

Η πόλη έχει αρκετή εγκληματικότητα καθώς πρόκειται για ένα μέρος το οποίο απέκτησε τη φήμη με τον καιρό. Ως προορισμός είναι πανέμορφος, με εκθαμβωτικές ακτές και γενικότερα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, μόνο που η εγκληματικότητα είναι μείζονος σημασία πριν την επίσκεψή σας. Υπάρχουν πολλοί ντόπιοι οι οποίοι δεν θα είχαν κανέναν ενδοιασμό να «παίξουν» με τουρίστες για μετρητά και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση