ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 5 πιο τουριστικές χώρες στον κόσμο

Ποιες είναι οι 5 πιο δημοφιλείς χώρες για τουρισμό μέχρι στιγμής;

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

Ο τουρισμός ήταν ανέκαθεν πόλος έλξης για τον κόσμο. Αν πάρουμε τα πράγματα από την Αρχαία Ελλάδα όπου όσο περίεργο κι αν ακούγεται οι άνθρωποι ταξίδευαν, κυρίως μέσω θαλάσσης αλλά επιδίδονταν σ’ αυτό τότε συνάγουμε ότι ο τουρισμός δεν είναι απλώς μια συνήθεια μια ή δυο φορές τον χρόνο αλλά τρόπος ζωής καθώς αν το πάρουμε και πιο φιλοσοφικά το όλο ζήτημα, τότε συμπεραίνουμε πως ούτως ή άλλως είμαστε «τουρίστες» στον κόσμο. 

Ας δούμε όμως παρακάτω μια σύντομη λίστα με τις 5 πιο τουριστικές χώρες στον κόσμο μέχρι στιγμής τουλάχιστον καθώς και τον λόγο για τον οποίο «μαγνητίζουν» τα βλέμματα όλου του κόσμου και σε τόσο έντονο βαθμό. Με βάση λοιπόν, τις αναζητήσεις των χρηστών στη μηχανή αναζήτησης της Google για εισιτήρια, ξενοδοχεία, διακοπές, τα ταξίδια που όντως έγιναν και τις αφίξεις και αναχωρήσεις, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Γαλλία

Με τον πύργο του Άιφελ να είναι ό,τι πιο κλασικό γνωρίζει κανείς ως αξιοθέατο, τις Άλπεις, τον κήπο των Βερσαλλιών, την αψίδα του θριάμβου, την κομψότητα που αποπνέει η χώρα και την Έμιλυ στο Παρίσι, λογικό είναι η Γαλλία να φιγουράρει για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων. Ο κόσμος κάνει τουρισμό στη Γαλλία και για την κουζίνα, και για να συνδυάσει δουλειά και διασκέδαση αλλά και για να επισκεφθεί μια χώρα που θυμίζει παραμύθι γιατί κυρίες και κύριοι η Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι.

 

Ισπανία

 

Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Puerta del sol, Las ramblas, πλατεία Colombo, Barceloneta, Γρανάδα, η πεντανόστιμη paella και τα λαχταριστά τάπας σε συνδυασμό με το φλογερό ταμπεραμέντο των Ισπανών κάνει την Ισπανία θελκτική στα μάτια των τουριστών κατά την άφιξη κι αλησμόνητη κατά την αναχώρηση. Είναι πράγματι μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο με έναν υπέρλαμπρο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, εξαίσιου φαγητού και απίστευτα ζωντανής νυχτερινής ζωής.

 

Ιταλία

Μπορεί ν’ ακούγεται κουραστικό που δεν φεύγουμε από την Ευρώπη και μάλιστα την οργώνουμε κατά σειρά ξεκινώντας από πάνω και βγαίνοντας προς την «Μπότα» αλλά η Ιταλία είναι, σύμφωνα με γνώμες και δημοσκοπήσεις, η ωραιότερη χώρα της Ευρώπης απ’ ότι λένε και απ’ ότι ακούγεται από τη διεθνή κοινή γνώμη που και πάλι αυτό έγκειται στη γνώμη του καθενός ξεχωριστά. Παραλίες, τουριστικά θέρετρα, ιστορικά αξιοθέατα, έξοχο φαγητό, θεσπέσια περιποίηση, υπέροχη μουσική, ονειρικά μέρη για να δει κανείς, υψηλές προδιαγραφές τουρισμού, φιλόξενος λαός, ηχητικά πανέμορφη γλώσσα που όλα μαζί ισοδυναμούν σε μια εξωπραγματική εμπειρία.

Μεξικό

Ε τώρα το γνωρίζω πως ξεφύγαμε αλλά μιλάμε για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο που μετράει πάνω από 30 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών κάθε χρόνο, ναι καλά ακούσατε. Βέβαια, η χώρα είναι τεράστιας έκτασης και οι τουρίστες πηγαίνουν κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές με το Κανκούν να είναι από τις πιο δημοφιλείς. Το φαγητό μοναδικό και όλοι έχουμε μια ιδέα από αυτό, ο κόσμος πρόσχαρος και η εμπειρία μοναδική. Για όσους σκέφτονται το Μεξικό ως προορισμό ένα επιπλέον καλό είναι και οι σχετικά προσιτές τιμές που «παίζονται». Μια αξιοσημείωτη αναφορά είναι και το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών επιλέγουν το Μεξικό ως προορισμό διακοπών χρόνια τώρα.

 

Ταϊλάνδη

 

Ήλιος, θάλασσα, κρυστάλλινες υδάτινες πηγές, τροπικά νησιά, άγρια φύση και πλούσια γαστρονομική παράδοση που «κλέβουν» τις γνώμες των ανθρώπων που καταφθάνουν στη σαγηνευτική Ταϊλάνδη. Υπολογίζεται πως μέχρι το 2023 θα υποδεχτεί 100 εκατομμύρια τουρίστες, πράγμα διόλου εύκολο και που αυτόματα σημαίνει πως η χώρα, τουλάχιστον ως προς τον τουριστικό τομέα, κάτι πρέπει να χειρίζεται άριστα!


Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεκάδα μέχρι στιγμής αλλά και πάλι τα στοιχεία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καθοριστικά καθώς πολλά παίρνονται κι από τη μηχανή αναζήτησης και τις έρευνες που κάνει η Google σχετικά με εισιτήρια, καταλύματα, προορισμοί και αναζητήσεις.

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X