ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 10 μεγαλύτερες σε έκταση, πόλεις της Ευρώπης

Έχετε αναρωτηθεί αν έχετε υπάρξει ποτέ σε μία από αυτές και εν τέλει, ποιες είναι;

must.com.cy

Του Γιώργου Γκαρακλίδη

Ξεκινώντας τη σημερινή μας ανασκόπηση, θα λέγαμε πως για όσους λατρεύουν τα ταξίδια, τους ξένους πολιτισμούς, την ιστορία, είναι περίεργοι, θέλουν να γνωρίζουν πολλά είτε για προσωπική ικανοποίηση είτε για να εντυπωσιάζουν, το να γνωρίζουν στοιχεία και δεδομένα που χαρακτηρίζουν διάφορες πόλεις και χώρες κατ' επέκταση είναι μα΄λλον σπουδαία γενική γνώση. 

Σχετικά με τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πόλεις λαμβάνονται υπόψη διάφορα στοιχεία όπως η ίδια η έκταση της πόλης που πολλές φορές έχει άλλα μέτρα και σταθμά λόγω του ότι κάποιοι θα μετρήσουν τη μητρόπολη ενώ άλλοι θα συμπεριλάβουν και τα περίχωρα που αποτελούν μέρος της πόλης. Άλλα στοιχεία είναι ο πληθυσμός, που κάνει την ανατροπή πολλές φορές, η πυκνότητα, η συσσώρευση κόσμου σε περιοχές και βέβαια τα τετραγωνικά μέτρα. Τα στοιχεία είναι από το 2021. 

Γενικότερα, καλό είναι να γνωρίζουμε τέτοια στοιχεία όπως γενικές γνώσεις για να εξασκούμε το μυαλό και τη μνήμη, για να έχουμε μια σφαιρική άποψη, για να γνωρίζουμε προς τα πού πατάει ο μέσος άνθρωπος και πού βρίσκεται, για να ακονίζουμε τις πνευματικές μας ικανότητες και ένας εξίσου σημαντικός λόγος θα ήταν να μαθαίνουμε για να μαθαίνουμε. Η δια βίου μάθηση θα έπρεπε να «εμφυτεύεται» από το σχολείο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στην παρούσα φάση ας περιοριστούμε στο να δούμε πιο κάτω τις πιο μεγάλες, σε έκταση, πόλεις της Ευρώπης. 

Δείτε τις πόλεις ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X