ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πιο πράσινη πόλη στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δείχνει να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα της εποχής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις δημόσιες συγκοινωνίες της

must.com.cy

Είναι εκ των ων ουκ άνευ πως η πράσινη μετάβαση οφείλει να αρχίσει μέσω των μεγάλων πόλεων που παράγουν τη μεγαλύτερη ρύπανση. Κι αν από κάπου αχνοφαίνεται μια κάποια ελπίδα είναι από την ευρωπαϊκή ήπειρο και πιο συγκεκριμένα από τη σκανδιναβική χερσόνησο.

Η είδηση της χρονιάς, που έγινε ρεπορτάζ σε όλα σχεδόν τα ξένα ΜΕ, είναι πως το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ετοιμάζεται να γίνει εντός του έτους που διανύουμε η πρώτη πόλη παγκοσμίως που θα παρέχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς. Μεσοπρόθεσμος στόχος, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, είναι μέχρι το 2030 η νορβηγική πρωτεύουσα να έχει γίνει μια μεγαλούπολη μηδενικών εκπομπών αερίου.

 

Τρόποι επίτευξης του στόχου

Πώς ένας τόσο φιλόδοξος στόχος μπορεί όμως να γίνει εφικτός; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να επικεντρωθεί στον τρόπο που οι άνθρωποι μετακινούνται εντός της πόλης καθώς και στην ενεργειακή απόδοση του κτιριακού αποθέματος, τόσο του παλιού όσο και του μοντέρνου. Για την ώρα, φαίνεται σχεδόν σίγουρο πως οσοι βρεθούν στο Όσλο στο τέλος του 2023 αναμένεται να μπορούν να μετακινηθούν με το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτροκίνητο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε την συνέχεια στο must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση