ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πανέμορφη πόλη που προσφέρει 30.000 ευρώ για να μείνουμε εκεί

Οι αρχές δηλώνουν έτοιμες να ανοίξουν τις αιτήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Η γραφική πόλη Presicce , στην Ιταλία, προσφέρει 30.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει κανείς μια άδεια κατοικία και να μείνει εκεί. Και μάλιστα σε μια εποχή όπου τα προς πώληση σπίτια κοστολογούνται γύρω στα 25.000 ευρώ. Όπως και σε όλη την Ιταλία, έτσι και στην συγκεκριμένη πόλη, πολλά σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους αρχικούς τους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, η τοποθεσία είναι απίστευτη, καθώς περιβάλλεται από τα μαγευτικά φυσικά τοπία και τις πανέμορφες παραλίες που βρέχονται από τα τιρκουάζ νερά της της Santa Maria di Leuca. Οι αρχές ελπίζουν ότι η προσφορά ενός χρηματικού κινήτρου θα δώσει νέα πνοή στην ερημωμένη πόλη τους, όπου τα νεογέννητα παιδιά λιγοστεύουν κάθε χρόνο.

«Υπάρχουν πολλά άδεια σπίτια στο ιστορικό κέντρο που χτίστηκαν πριν από το 1991, τα οποία θα θέλαμε να ξαναδούμε ζωντανά με νέους κατοίκους», λέει στο CNN ο τοπικός σύμβουλος Alfredo Palese.

Οι αρχές δηλώνουν έτοιμες να ανοίξουν τις αιτήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.Το Presicce διαθέτει μόλις 9.000 κατοίκους, ωστόσο μόνο ο μισός πληθυσμός ζει στο παλαιότερο τμήμα της κοινότητας.

Το Presicce έχει τη φήμη της «πόλης του πράσινου χρυσού» για τους καταπράσινους ελαιώνες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο. Στην αρχαία συνοικία, φαρδιοί κομψοί δρόμοι διασχίζονται από ελικοειδή στενά σοκάκια. Επιβλητικά διακοσμημένα κτίρια με μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο και εσωτερικές αυλές τραβούν την προσοχή των επισκεπτών.

Πανέμορφες διαδρομές, πεζοπορίας και ποδηλασίας ξετυλίγονται μέσα από το βουκολικό τοπίο, το οποίο είναι διάσπαρτο με λιβάδια με πρόβατα και εγκαταλελειμμένα πέτρινα οχυρά. Επιπλέον τα ετήσια φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική, χορούς, χειροτεχνίες, αντίκες και εκθέσεις τροφίμων, όπως οι λιχουδιές του Presicce και τα εμβληματικά χειροποίητα ζυμαρικά, αποτελούν δημοφιλείς ατραξιόν.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X