ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η καθαρότερη -και ίσως ωραιότερη- παραλία στην Κύπρο

«Τα πιο καθαρά και δροσερά νερά σ’ όλο το νησί!»

must.com.cy

Του Γιώργου Μίτλεττον

«Τα πιο καθαρά και δροσερά νερά σ’ όλο το νησί!». Αυτό είπαμε όλοι όταν για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι, επισκεφτήκαμε την πανέμορφη παραλία «Λουτρά Αφροδίτης» στην κοινότητα του Νέου Χωριού Πόλης Χρυσοχούς. Η τοποθεσία αυτή, 30 μόλις χιλιόμετρα από την Πάφο, προσφέρει ένα θέαμα ασύγκριτης ομορφιάς και τα λόγια είναι περιττά. Η απόλυτη αρμονία του τοπίου, σε συνδυασμό με το γαλάζιο χρώμα, την άγρια βλάστηση και τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας είναι σκέτη μαγεία.

Αφού παρκάραμε στον δημόσιο χώρο στάθμευσης της περιοχής, ξεκινήσαμε με μια επίσκεψη στα Λουτρά της Αφροδίτης. Περπατήσαμε μέσα από τους βοτανικούς κήπους για να καταλήξουμε στο φυσικό σπήλαιο των Λουτρών - μια δεξαμενή βάθους μισού μέτρου όπου τα νερά αναβλύζουν από τους ασβεστόλιθους γύρω από το σπήλαιο. Κατά την παραμονή μας εκεί, τα παιδιά συνέδεσαν αρκετά σημεία από τη μυθολογία και έφτιαξαν τη δική τους ιστορία που μοιράστηκαν μαζί μας με πολλή χαρά και ενθουσιασμό.

Φεύγοντας από τα Λουτρά με κατεύθυνση την παραλία, σταματήσαμε για λίγα λεπτά στο ξύλινο «μπαλκόνι» δίπλα από το μοναδικό καφεστιατόριο που βρίσκεται εκεί για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου της Χρυσοχούς. Υπηρεσίες στην παραλία δεν υπάρχουν για αυτό είχαμε μαζί μας τα βασικά, όπως νερό και σνακ. Η παραλία διαθέτει κυρίως βραχώδη τμήματα κατά μήκος της έκτασής της, αλλά και λίγη αμμουδιά σε μερικά σημεία. Λόγω της φυσιολογίας του εδάφους και των ψηλών βράχων, αργά το απόγευμα υπάρχει σκιά σε αρκετά σημεία, επομένως δεν είναι απαραίτητη η χρήση ομπρέλας. Αράξαμε για λίγο στα χαλίκια και μπήκαμε τρέχοντας στο νερό. Κολυμπήσαμε, παίξαμε, κάναμε καταδύσεις με μάσκα και εξερευνήσαμε τους μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα. Όταν βγήκαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαν περάσει δύο ολόκληρες ώρες!

Το αίσθημα του να είσαι σε αυτή την παραλία δεν περιγράφεται, πρέπει κάποιος να το ζήσει. Ένα θα σας πω, όταν μετά από μήνες, ένα ηλιόλουστο πρωινό μέσα στον Φεβρουάριο, είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο ίδιο σημείο, η κόρη μου δεν άντεξε στον πειρασμό και μπήκε στη θάλασσα! Φυσικά ήμασταν όλοι σίγουροι ότι το μαγιό δεν βρέθηκε τυχαία στην τσάντα της!

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ ανυπομονούμε να επισκεφτούμε πάλι αυτό το πανέμορφο μέρος. Η παραλία «Λουτρά Αφροδίτης» είναι ένα μόνο παράδειγμα των πολλών θησαυρών που κρύβει η περιοχή του Ακάμα και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ανακαλύψουμε...

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση