ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η γαλήνια παραλία στα Λουτρά της Αφροδίτης

Με το βραχώδες νησάκι στη μέση

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Στη βορειοδυτική ακτογραμμή της Κύπρου, με κατεύθυνση από το Λατσί προς τη χερσόνησο του Ακάμα και λίγο προτού φτάσει κανείς στο σημείο όπου αρχίζει το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Η παραλία των «Λουτρών της Αφροδίτης», όπως είναι γνωστή, έλκει την ανεπίσημη ονομασία της από το διπλανό, ομώνυμο λουτρό της θεάς της ομορφιάς, στο οποίο επίσης μπορείτε να περάσετε ορισμένες ευχάριστες στιγμές περισυλλογής και χαλάρωσης κατά την παραμονή σας στην περιοχή.

Με διαστάσεις 300 μέτρων σε μήκος και 15 μέτρων σε πλάτος, το έδαφος της παραλίας αποτελείται από έναν συνδυασμό ανοιχτόχρωμης αμμουδιάς και βοτσάλων και τα νερά είναι κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και πάρα πολύ απολαυστικά για snorkelling κοντά στα βράχια και χορταστικό κολύμπι.Αν αναζητάτε μια ήσυχη παραλία χωρίς δυνατή μουσική και πολυκοσμία, η παραλία αυτή, ειδικά προς το τέλος του καλοκαιριού, είναι ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και ανάπαυση.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Mikelidi (@elenamikelide)

Η ακτογραμμή είναι τρόπον τινά χωρισμένη σε δύο μικρές παραλίες με τη μία να αποτελείται μόνο από βότσαλα και την άλλη να είναι κυρίως αμμουδιά ενώ τόσο στη μία όσο και στην άλλη πλευρά της υπάρχουν διαθέσιμες ξαπλώστρες για όλους όσοι φυσικά προλάβουν να φτάσουν εκεί on time. Το βραχώδες τοπίο προσθέτει στην οπτική γοητεία της ακτογραμμής και μεγάλο ενδιαφέρον για ηλιοθεραπεία και κολύμβηση παρουσιάζει το μικρό νησάκι που βρίσκεται στο μέσο της παραλίας.

Σε υπερυψωμένο σημείο βρίσκεται καφεστιατόριο με μοναδική πανοραμική θέα. Στο μενού του εστιατορίου διατίθενται φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που μπορούν να επιλεγούν από βιτρίνα υπάρχουν ωστόσο επιλογές και σε κρεατικά και σνακ όπως σάντουιτς και ομελέτες.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ádám Bella (@_adambella)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Zervos (@ijohnz)

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gianna_cyprus (@gianna_cyprus)

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X