ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ταξιδεύουν οι VIP στους αιθέρες (pics)

Οι επώνυμοι, το σούσι και το WiFi

Οι σύγχρονοι κροίσοι θέλουν να αποφύγουν με κάθε τίμημα τη συμφόρηση στο νησιωτικό οδικό δίκτυο της Ελλάδας...
Κυριακή, 6 το απόγευμα. Το πάρτυ με τους αστακούς και τις σαμπάνιες στο «Nammos» μόλις έχει τελειώσει. Πρωταγωνιστές, ένα ζευγάρι σχεδιαστών μόδας. Εχουν ανοίξει 10 δωδεκάλιτρα μπουκάλια Armand de Brignac για champagne shower με τους φίλους τους και έχουν ξοδέψει μια περιουσία σε γκουρμέ εδέσματα. Κάποιος από την παρέα προτείνει το πάρτυ να συνεχιστεί με χορό στο «Scorpios».

Ο ένας εκ των σχεδιαστών προβάλλει αντιρρήσεις όχι γιατί δεν του αρέσει η ιδέα, αλλά γιατί απεχθάνεται τη συμφόρηση στους στενούς δρόμους της Μυκόνου. Ο concierge δίνει αμέσως εντολή να καταφτάσει ελικόπτερο. Δέκα λεπτά πτήσης πάνω από τα λευκά σπίτια της Μυκόνου θα κοστίσουν 2.500 ευρώ.

Ο Μίλτος Μουζάκης της εταιρείας Magna Aviation, ο βασιλιάς των αερομεταφορών στην Ελλάδα, αναφέρει: «Πρόκειται για σύνηθες περιστατικό. Στη Μύκονο οι περισσότεροι έρχονται με διάθεση να περάσουν καλά αδια­φορώντας για το κόστος. Αυτό το περιστατικό με το “Nammos” και το “Scorpios” επιβεβαιώνει τη διάθεση για χλιδή από την οποία διακατέχονται οι upper class ταξιδιώτες. Η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι προορισμοί όπου ισχυροί άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταφτάνουν έχοντας μαζί τους μαύρες πιστωτικές κάρτες χωρίς όριο, τις οποίες χρησιμοποιούν εντατικά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους».

Είναι οι σύγχρονοι κροίσοι που θέλοντας να αποφύγουν με κάθε τίμημα τη συμφόρηση στο νησιωτικό οδικό δίκτυο της Ελλάδας, η οποία στην περίπτωση της Μυκόνου σκοτώνει το κέφι, προτιμούν κάτι πιο exclusive και luxurious για τις μετακινήσεις τους, όπως τα εναέρια μέσα. Η μόδα ξεκίνησε από το λαμπερό Χόλιγουντ. Ο Τζον Τραβόλτα αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του τρία αεροσκάφη, ενώ τόσο ο Χάρισον Φορντ όσο και ο Κέβιν Κόστνερ ξέρουν να πιλοτάρουν κερδίζοντας τις εντυπώσεις, τον θαυμασμό των γυναικών και τα φλας. Είναι δε αξιοσημείωτη η αύξηση στον αριθμό των ερασιτεχνών πιλότων αλλά και των εταιρειών που νοικιάζουν αεροταξί, ελικόπτερα, αλλά και lear jets. Πλέον μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, αρκεί να είναι σε θέση να πληρώσει τον λογαριασμό. Από εναέριες σουίτες με σαλόνι και κρεβατοκάμαρα για μακρινές πτήσεις μέχρι ελικόπτερα για επιχειρηματίες και σταρ με διεθνή καριέρα που το πρωί υπογράφουν ένα συμβόλαιο στο Λονδίνο και το ίδιο βράδυ διασκεδάζουν στη Μύκονο.

Η Magna Aviation με έναν υπερπολυτελή στόλο ελικοπτέρων και lear jets μεταφέρει περίπου 4.000 VIP κάθε χρόνο σε νησιά. «Εχουμε παρουσία στο αεροδρόμιο της Μυκόνου προσφέροντας παράλληλα και υπηρεσίες στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια των 11 ετών της επαγγελματικής μας δραστηριότητας έχουμε γίνει γνωστοί. Είμαστε αξιόπιστοι και γι’ αυτό μας προτιμούν σταθερά κάποιες κατηγορίες πελατών, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, jet setters και σταρ», λέει ο Μίλτος Μουζάκης και προσθέτει χαμογελώντας: «Αυτά τα 11 χρόνια μας έχουν τύχει τα πάντα. Πέρυσι, σε περίοδο αιχμής, νεαρός γόνος εύπορης οικογένειας νοίκιασε ένα ελικόπτερο καθώς ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του on air».

Το γεγονός εννοείται πως έγινε γνωστό στη Μύκονο. Φήμες αναφέρουν ότι το ειδικού τύπου ελικόπτερο ήταν γεμάτο τριαντάφυλλα ενώ σαμπάνιες είχαν έρθει με ειδική παραγγελία από το εξωτερικό. Μάλιστα, λέγεται ότι και τα τριαντάφυλλα έφτασαν από το εξωτερικό, καθώς το ανθοπωλείο δεν μπόρεσε να βρει στην Ελλάδα το σπάνιο χρώμα που ο πελάτης επιθυμούσε. Φυσικά «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», ιδίως όταν συγκαταλέγεται στους μόνιμους επισκέπτες της Μυκόνου, όπου ο συνδυασμός ισχυρού ονόματος και οικονομικής επιφάνειας μπορεί να κάνει κάθε επιθυμία πραγματικότητα.

Πέρυσι το καλοκαίρι πάλι, ζευγάρι επιχειρηματιών ναύλωσε ιδιωτικό αεροπλάνο αντί 40.000 ευρώ προκειμένου να μεταβούν από το Λονδίνο στη Μύκονο. Οταν οι φίλοι τους που βρίσκονταν ήδη στο νησί τους ρώτησαν γιατί το προτίμησαν από το να κλείσουν πρώτη θέση σε αεροπορική εταιρεία, απάντησαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Για να αποφύγουμε την αναμονή στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Γιατί να χάσουμε 2 ώρες από τη ζωή μας τη στιγμή που μπορούμε να τις χαρούμε με βουτιές στην Ψαρού;».

Την ίδια λογική ασπάζονται και οι Αραβες μεγαλοεπιχειρηματίες. Νοικιάζουν τα πολυτελέστερα εναέρια μεταφορικά μέσα προκειμένου να κερδίσουν σε άνεση και χρόνο. Μεγιστάνας από τη Σαουδική Αραβία έφτασε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου κυριολεκτικά με τις παντόφλες μοιράζοντας 500ευρα στις κοπέλες που τον τακτοποίησαν στο νοικιασμένο αεροπλάνο.

Σε μία, μάλιστα, έκανε και πρόταση να την προσλάβει ως αεροσυνοδό σε λίγους μήνες που επρόκειτο να παραλάβει το δικό του αεροπλάνο. Ενας άλλος κάτοικος της Αραβικής Χερσονήσου, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι αυτή τη φορά, νοίκιασε ένα airbus μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα αεροσκάφη της Olympic Air που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα - Μύκονος. Οσοι λοιπόν έτυχε να βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου εκείνη τη στιγμή έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι το αεροσκάφος των 80 θέσεων είχε μισθωθεί για να ταξιδέψουν μόνο δύο άτομα -ο Αραβας και η γυναίκα του, ενώ τα παιδιά του θα έφταναν σε λίγες ημέρες με άλλο αεροσκάφος».

Οι επώνυμοι, το σούσι και το WiFi

H Kίρα Νάιτλι, ο Μάθιου ΜακΚόναχι, ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ, σταρ της πασαρέλας, όπως οι αδελφές Χαντίντ και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, ο σχεδιαστής μόδας Πέτερ Ντούντας και διεθνούς εμβέλειας ποδοσφαιριστές είναι μερικοί μόνο από τους σταθερούς πελάτες της Magna Aviation. «Ταξιδεύουν όταν θέλουν, όπως θέλουν και με το lifestyle που εκείνοι επιλέγουν. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε επιθυμία. Φέτος κάποιος που ταξίδευε από τη Μύκονο για κοντινή χώρα της Ευρώπης ναύλωσε ένα αεροπλάνο τα καύσιμα του οποίου θα έφταναν για non stop ταξίδι μέχρι την Αμερική. Μας παράγγειλε, δε, το μενού της πτήσης να είναι πελαγίσιο λαβράκι και λαχανικά. Ετσι, αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε γνωστό εστιατόριο της Μυκόνου προκειμένου να του εξασφαλίσουμε την επιθυμητή ποιότητα».

Δεν λείπουν όμως και τα πραγματικά εξωφρενικά περιστατικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παρέας νεαρών γόνων που ενώ βρίσκονταν σε σκάφος και χόρευαν ξέφρενα πάνω στα decks παρήγγειλαν ένα ελικόπτερο για να μεταβούν σε άλλο νησί. Μόλις όμως το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο yacht κάποιοι από την κεφάτη παρέα το είχαν ήδη μετανιώσει. Ωστόσο, πλήρωσαν τη διαδρομή κι ας μην την έκαναν. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τα ζάπλουτα παιδιά έβγαζαν από τις τσέπες τους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ αφειδώς προκειμένου να μη δημιουργηθεί θέμα για την ακύρωση. Σε άλλη περίπτωση, ο πελάτης ήθελε το ιδιωτικό αεροπλάνο να διαθέτει οπωσδήποτε WiFi προκειμένου να αξιοποιήσει τον χρόνο της πτήσης δουλεύοντας. «Τον ενημερώσαμε ότι το κόστος είναι μεγάλο, αλλά δεν φάνηκε να τον απασχολεί. Μόνο για τη χρήση Internet στον αέρα πλήρωσε 10.000 ευρώ. Περισσότερα δηλαδή απ’ ό,τι του στοίχισε η ίδια η πτήση».

Τα ιδιωτικά αεροπλάνα κάποιες φορές θυμίζουν ιπτάμενες επαύλεις με σαλόνια, μπάνια, ακόμη και μπαρ γεμάτα δυσεύρετα κρασιά. Δεν είναι σπάνιο οι πελάτες να ζητούν κατά τη διάρκεια της πτήσης να υπάρχει ακόμη και σεφ. Αμερικανός επιχειρηματίας που επέστρεφε από τη Σαντορίνη στην πατρίδα του έτρωγε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σούσι από Ελληνα σεφ που βρισκόταν στο αεροσκάφος, καθώς επιθυμία του ήταν τα ιαπωνικά πιάτα να φτιάχνονται επιτόπου. Αλλος απαιτεί να παίζουν συγκεκριμένη μουσική, άλλος να υπάρχουν αρωματικά στις καμπίνες επιβατών και άλλος να του προσφέρουν βαμβακερές πιζάμες και να υπάρχει κομμωτής προκειμένου να περιποιηθεί την κόμη ή το μούσι του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εταιρεία που κάνει ναυλώσεις αεροπλάνων και ελικοπτέρων και αναλαμβάνει τέτοιου είδους δύσκολες αποστολές είναι και η Luxury Concierge Travel Services με πολυετή πείρα στον χώρο των VIP υπηρεσιών. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε εξυπηρετήσει τον γιο του Βραζιλιάνου σταρ της πλαστικής χειρουργικής Ιβο Πιτανγκί, ο οποίος ξεκίνησε από το Μονακό μαζί με την οικογένειά του με προορισμό τη Μύκονο. Πιστός πελάτης της Luxury Concierge Travel Services είναι όμως και Αιγύπτιος επιχειρηματίας ο οποίος ζητά πάντα στις πτήσεις του να υπάρχει παγωμένη Perrier Jouet Rose και beluga χαβιάρι Ιράν. Τέλος, γνωστός Τούρκος μεγιστάνας του real estate, ο οποίος κάθε χρόνο περνάει με τη θαλαμηγό του απ’ όλα τα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αποκλειστικά δικινητήρια ελικόπτερα με δύο πιλότους ακολουθώντας τα στάνταρ ασφαλείας των βασιλικών οικογενειών. Βε­βαίως, η απόλυτη πολυτέλεια μιας ιδιωτικής πτήσης -και μεγάλο στοίχημα για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών- είναι να αποδοθούν και να τηρηθούν τα επιθυμητά slots αναχώρησης και άφιξης στα σχετικά αεροδρόμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X