ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βόλτα στο υδάτινο και πράσινο στοιχείο

Για μία σύντομη και ευχάριστη εξόρμηση μέσα στο πράσινο

must.com.cy

Του Γιώργου Μίτλεττον

Ψάχνοντας ένα προορισμό με εύκολη πρόσβαση για να συναντήσουμε μερικούς φίλους κοντά στη Λευκωσία, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον εκδρομικό χώρο Ξυλιάτου. Η τοποθεσία απέχει μόνο 45 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000. Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται στους πρόποδες του φράγματος σε μιαπανέμορφη πράσινη κοιλάδα και είναι μεγάλος σε έκταση, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες και μια όμορφη παιδική χαρά. Εκείνο που έκλεψε, όμως, την παράσταση κατά την επίσκεψή μας ήταν ο εντυπωσιακός καταρράκτης που δημιουργήθηκε από την υπερχείλιση του φράγματος. Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, ειδικά τον Μάρτιο αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, εάν έχει προηγηθεί αρκετή βροχόπτωση. Η εικόνα με τους καταρράκτες ήταν πραγματικά υπέροχη!

Οι καλύτερες εκδρομές στην ύπαιθρο τελειώνουν πάντα με μια ωραία και χαλαρή βόλτα, έτσι περπατήσαμε στο κυκλικό μονοπάτι της φύσης, που ξεκινά και καταλήγει στον εκδρομικό χώρο και κινείται περιμετρικά του φράγματος. Η απόσταση είναι 3,5 περίπου χιλιόμετρα και η διαδρομή αρκετά εύκολη. Το φράγμα, το πυκνό δάσος, τα βουνά και η αντανάκλασή τους μέσα στο νερό δημιουργούν ένα όμορφο και γραφικό τοπίο.

Αυτές οι εκδρομές είναι σαν κυριακάτικος περίπατος για τους φίλους από τη Λευκωσία, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ένα τόσο μαγευτικό τοπίο μόλις σε 45 λεπτά! Όση ώρα χρειάζεσαι δηλαδή μια καθημερινή για να διασχίσεις την Πρωτεύουσα πηγαίνοντας στη δουλειά σου ή στο σχολείο των παιδιών – και σίγουρα η διαδρομή προς τον υδατοφράκτη είναι πολύ πιο ευχάριστη. Βάλτε λοιπόν, στο πρόγραμμά σας αυτό κιόλας το σαββατοκύριακο μια εξόρμηση στην περιοχή. Όσες φορές και να επισκεφτεί κάποιος το μέρος, δεν είναι αρκετές…

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση