ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακριβό καλοκαίρι: Πέντε κόλπα για να κάνετε πιο φθηνές διακοπές

To 74% των ταξιδιωτών αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των φετινών διακοπών τους

Ο κανόνας των οικονομικών λέει πως όταν η τιμή ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας ανεβαίνει, η ζήτηση μειώνεται. Όμως στην περίπτωση των φετινών καλοκαιρινών διακοπών, λίγοι είναι διατεθειμένοι να τις ξεγράψουν, έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια, παρά το κύμα της ακρίβειας.

Σύμφωνα με το CNBC, το 74% των ταξιδιωτών αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των φετινών διακοπών τους. Η αμερικανική ιστοσελίδα παρουσιάζει τα πέντε κόλπα που χρησιμοποιούν οι insiders της βιομηχανίας των ταξιδιών.

1. Βρίσκουν φθηνότερες πτήσεις
Όσοι κινούνται στρατηγικά ξοδεύουν 23% λιγότερα στα αεροπορικά εισιτήρια από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με το VacationRenter. Πώς το κάνουν; Προτιμούν μία χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, παίρνουν μόνο μία χειραποσκευή για να γλιτώσουν τη χρέωση της βαλίτσας, χρησιμοποιούν τα μίλια της κάρτας τους ή άλλα προγράμματα επιβραβεύσεων ή παρακολουθούν τις τιμές των εισιτηρίων και κάνουν κράτηση όταν είναι πιο χαμηλές.

Η εφαρμογή Skyscanner επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει ειδοποιήσεις για τις μειώσεις τιμών ή να κάνει αναζητήσεις με ευελιξία στις ημερομηνίες για να βρει τα φθηνότερα εισιτήρια.

2. Εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας κρουαζιέρας

Αυτή την εποχή, κανείς βρίσκει κρουαζιέρες με μεγάλες εκπτώσεις. Παρότι κάποια κόστη ταξιδιών έχουν αυξηθεί πάνω από 50% από την έναρξη της πανδημίας, το κόστος της κρουαζιέρας έχει παραμείνει περίπου αμετάβλητο.

Για να ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες, οι εταιρείες προσφέρουν κίνητρα όπως δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά και εκπτώσεις για τα αεροπορικά εισιτήρια.

3. Κλείνουν διαμονή σε νέα ξενοδοχεία

Πολλά νέα ξενοδοχεία δίνουν τη δυνατότητα σε πελάτες να κάνουν την κράτησή τους πριν να ανοίξουν τις πόρτες τους, σε ειδικές τιμές για τους λεγόμενους «early bookers». Βέβαια, η στρατηγική αυτή έχει ένα ρίσκο, καθώς το άνοιγμα ενός νέου ξενοδοχείου μπορεί να καθυστερήσει ή κάποιες από τις εγκαταστάσεις του –όπως γυμναστήρια ή εστιατόρια- να μην είναι έτοιμες.

4. Βρίσκουν συμφωνίες που καλύπτουν το κόστος των καυσίμων

Καθώς το κόστος των καυσίμων αποτελεί πλέον σοβαρό αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς ταξιδιώτες, κάποια ξενοδοχεία δίνουν στους πελάτες τους κουπόνια ή κάρτες για τη βενζίνη.

5. Καθυστερούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Η συμβουλή που δίνουν οι περισσότεροι από τους insiders των ταξιδιών είναι να καθυστερήσει κανείς τις διακοπές του έως το τέλος του καλοκαιριού ή την αρχή του φθινοπώρου. Αυτή την εποχή, τόσο τα αεροπορικά εισιτήρια όσο και οι χρεώσεις των ξενοδοχείων είναι φθηνότερες

ΠΗΓΗ: Money Review

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση