ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 πράγματα να δεις και να κάνεις κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας

Ανατρέξαμε στο Instagram και επιλέξαμε 7 πράγματα που μπορείς και αξίζει να κάνεις στην Λευκωσία, κοντά στο κέντρο

must.com.cy

Η Λευκωσία βρίσκεται και επίσημα στους καλύτερους προορισμούς για το 2022, στη λίστα του παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet. Στην έκδοση ''Best in Travel 2022'', η πρωτεύουσα της Κύπρου αναγνωρίζεται για την ιστορία της κυρίως στην εντός των τειχών πόλη, τα μουσεία και τις πολλές επιλογές για going out. 

Με αφορμή αυτό, ανατρέξαμε στο Instagram και επιλέξαμε 7 πράγματα που μπορείς και αξίζει να κάνεις στην Λευκωσία, κοντά στο κέντρο, με έμφαση στην Παλιά Πόλη αλλά δεν περιοριστίκαμε σ' αυτή. 

Πρέπει σίγουρα να κάνεις έναν περίπατο στην Παλιά Πόλη, στις γειτονιές με τα σπίτια με τις πολύχρωμες πόρτες και, φυσικά, το Instagrammable κτήριο. Ολόκληρος ο περίπατος όμως θα είναι μια όμορφη βόλτα στο παρελθόν, με ενδιαφέρουσες γωνιές και ωραίους χώρους για καφέ ή ποτό. (Φωτογραφία: @evgeni.fab)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αν ψάχνεις πολιτιστικό tour. Γεμάτο ιστορία με την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου να απλώνεται μπροστά σου, στο μουσείο θα δεις κεραμικά, κοσμήματα, γλυπτά και νομίσματα από τη Νεολιθική περίοδο έως τη εποχή του Χαλκού, την εποχή του Σιδήρου και την Ελληνορωμαϊκή περίοδο συμπεριλαμβανωμένης της Αφροδίτης των Σολών. (Φωτογραφία: @boy.voyage)

Η Παλιά Λευκωσία όμως προσφέρεται επίσης για πολιτιστικό tour. Εκτός από τις γκαλερί και τα μουσεία, ένας από τους πιο γνωστούς σταθμούς είναι το Αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου. Το αρχοντικό είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της Κυπριακής αστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα και σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. (Φωτογραφία: @aroundnicosia / @s.tsokou)

Η Λευκωσία όμως έχει μια σειρά από πανέμορφα πάρκα για να απολαύσεις την βόλτα σου. Κοντά στο κέντρο και σχεδόν απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, συναντάς τον Δημοτικό Κήπο, ένα πανέμορφο τοπίο με διάφορα είδη φυτών, συντριβάνια και παγώνια σε κάνουν να ξεχνάς για λίγο τη φασαρία της πόλης και να απολαύσεις την φύση μέσα στην πόλη. (Φωτογραφία: @demetriosphotography)

Η νέα Πλατεία Ελευθερίας είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο Instagrammable σημεία του κέντρου. Η διάσημη, και viral πλεόν, σκάλα, οι ιδιαίτεροι πυλώνες, τα παγκάκια, και γενικότερα ολόκληρη η νέα πλατεία είναι γεμάτη με σημεία για φωτογραφίες αλλά και χώρο για να καθήσεις να απολαύσεις smoothie από το διπλανό Smoothie Factory ή παγωτό από την Λήδρας.  (Φωτογραφία: @mariaa_fantii)

Αν αγαπάς τα vintage stores, μπορείς να περιηγηθείς στις πιο ενδιαφέρουσες αντίκες, είδη σπιτιού, βινύλια, βιβλία, περιοδικά, αφίσες, ρούχα και άλλα τόσα. Για παράδειγμα στο The Collective θα βρεις όλα αυτά και ακόμα περισσότερα και σίγουρα θα θέλεις να μείνεις εκεί για ώρες. (Φωτογραφία: @riana_ririxo)

Φυσικά μια βόλτα δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν απολαύσεις γλυκό ή καφέ. Μπορείς πιείς καφέ και να δοκιμάσεις πεντανόστιμες μπουγάτσες ή άλλα γλυκά στη Γιαγιά Βικτωρία, ή σε κάποιο καφενείο στους παράδρομους των Λήδρα - Ονασαγόρου.  (Φωτογραφία: @yummyspies)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X