ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

3 βασικοί λόγοι που αποδεικνύουν πως τα ταξίδια είναι απαραίτητα

Αν χρειαζόσουν λόγο, σου έχουμε τρεις

must.com.cy

Χρειαζόμαστε λόγο για να κάνουμε ταξίδια; Αρκετός κόσμος θα συμφωνήσει πως ''όχι'' αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο διστακτικοί. Για οποιοδήποτε λόγο πολλές φορές έτυχε τα ταξίδια μπήκαν σε δεύτερη μοίρα και μέχρι ενός σημείου αυτό είναι κατανοητό, αλλά το ταξίδι σε μια νέα χώρα μπορεί να σου προσφέρει πολλά και δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή σου.

Αν χρειάζεσαι λοιπόν να σε πείσουμε πως πρέπει να εντάξεις τα ταξίδια στη ζωή σου, πιο κάτω έχουμε τρεις πολύ σημαντικούς λόγους, που επισήμαναν επίσης η ψυχοθεραπεύτρια Kathryn Smerling και η συγγραφέας του ''The Healthy Mind Toolkit'' Alice Boyes.

1.Η μαγεία της φύσης

Μπορεί να το υποτιμάς, μπορεί να είσαι θερμός υποστηρικτής του, αλλά η σύνδεση με τη φύση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχική μας υγεία. Τοπία με ψηλά βουνά, δάση και ποτάμια έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην διάθεση και στην ψυχολογία μας, ασχέτως του τρόπου που θα επιλέξεις να τα επισκεφτείς. Μπορεί να θέλεις να γυρίσεις στη φύση με το ποδήλατο μπορεί με τα πόδια, μπορεί ακόμα να φροντίσεις να φτάσεις εκεί με κάποιο μεταφορικό μέσο, σημασία έχει να δώσεις την ευκαιρία στη φύση να σε μαγέψει.

2. Η χαρά ενός νέου προορισμού

Σε κάθε ταξίδι, ένα κοινό που έχουμε όλοι είναι η χαρά που θα ανακαλύψουμε έναν νέο τόπο. Όσο όμορφος και αν είναι ο τόπος σου, μετά από δύο χρόνια με κορωνοϊό μας έχει στερήσει την εξερεύνηση μιας εντελώς καινούργιας τοποθεσίας. Τα τοπικά καφέ, οι δρόμοι, τα αξιοθέατα, οι γειτονιές, θα σε γεμίσουν με νέες εικόνες που τόσο έχουμε ανάγκη. 

3. Τα δικά σου όρια

Όταν βρισκόμαστε σε νέες συνθήκες, αυθόρμητα μάς έρχεται η διάθεση για νέες εμπειρίες, που μπορεί να μην είχαμε όσο βρισκόμασταν στον τόπο μας. Σε μια νέα πόλη, σε άλλη χώρα, είσαι ελεύθερος να ζήσεις ό,τι θέλεις να ζήσεις, δοκιμάζοντας τα δικά σου όρια, όποια κι αν είναι αυτά. Έτσι δημιουργούνται νέες εμπειρίες που μπορεί ακόμα και να φοβάσουν να σκεφτείς στο παρελθόν. 

 

 

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση