ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

25 λόγοι για να βρεθείς στην Πάφο

Η ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 συγκεντρώνει πλήθος κόσμου με πολύ ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα

Η ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 συγκεντρώνει πλήθος κόσμου με πολύ ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα που κορυφώνονται την περίοδο του καλοκαιριού. Η Πάφος πάντοτε γοήτευε τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από trends και μόδες, φέτος όμως αναδεικνύεται σε must προορισμό. 
 
Για wine bar
Boulevard Bistro 
Πλατεία Κένεντι, Titania Court, Πάφος 
Σταθερή αξία στην πόλη, προσεγμένο με ρομαντική ατμόσφαιρα και δροσερό κήπο για τα καλοκαιρινά σας βράδια. Πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον διεθνή αμπελώνα και με έμφαση στις κυπριακές ετικέτες, αρκετές και στο ποτήρι. Μεσογειακά συνοδευτικά πιάτα, εκπληκτικό sushi, platters με τυριά και φρούτα, πολύ φιλικό προσωπικό με γνώση για το κρασί και λογικές τιμές. Αγαπά τις θεματικές βραδιές

Suite48
Λεωφ. Ποσειδώνος 48, Κάτω Πάφος
Δημοφιλέστατο, όμορφο και προσεγμένο, με καλοκαιρινό feeling και πολυσυλλεκτικό κοινό, σε εξαιρετική τοποθεσία πάνω στο κύμα, με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Εντυπωσιακή κάβα κρασιών, πάνω από 20 ετικέτες με το ποτήρι, καλά cocktails, λίγα ζεστά πιάτα, νόστιμα platters. Ανοικτός κήπος το καλοκαίρι.

Για cocktail
Armada 
Πάφιας Αφροδίτης 14, Πάφος 
Σταθερή αξία στην πόλη με πολυσυλλεκτικό κοινό. Ατμοσφαιρικός χώρος με πέτρα και ξύλο μπαρίζει όμορφα το βράδυ με αλέγρες μουσικές στην κονσόλα. Δυνατή κοκτεϊλική μπάρα με τον bartender Χρίστο να «πειράζει» τα classics προτείνοντας πρωτότυπες μείξεις με ευρηματικές συνταγές και με ωραία συνοδευτικά μεζεδάκια.

The Dome  
Θεάς Αφροδίτης & Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος
Καλοκαιρινό στέκι, βεράντα με θέα, εξωτικά cocktail κλασικά και signature, ενημερωμένη wine list αλλά και δυνατό sushi και platters. Ευγενικό σέρβις, ωραίες μουσικές στην κονσόλα από DJs, αγαπά τα happenings.

Για ρομάντζα με θέα
Muse  
Ανδρέα Ιωάννου, Περιοχή Μουσαλλά, Πάνω Πάφος 
Hot spot με πανοραμική θέα της πόλης, σερβίρει από πρωί καφέδες, χυμούς και ροφήματα, ενώ «μελετάνε» με χαρούμενη διάθεση κλασικές μεσογειακές γεύσεις και grill. Ενημερωμένη λίστα ποτών και cocktails, ιδανικό για ερωτευμένους.

Για fine dining
Amorosa  
Λεωφ. Ποσειδώνος, The Annabelle Hotel,  Πάφος 
 Fine dining εστιατόριο που εξυψώνει τη γαλλική γαστρονομία. Πιάτα με υφές και αρώματα, κρέας και ψάρι, άψογα μαγειρεμένα από την ομάδα του Alexander Geffroy και γλυκές αλχημείες από τον Mike Turgne. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, αρκετές ετικέτες και στο ποτήρι, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υπέροχη βεράντα το καλοκαίρι. Απαραίτητη κράτηση.    
   
Για δείπνο με θέα
Notios 
Λεωφ. Ποσειδώνος, Almyra Hotel, Πάφος,  
Ρομαντικό και καλόγουστο, με μοντέρνο μενού που συνδυάζει την ιαπωνική με τη μεσογειακή κουζίνα και σύστημα εξυπηρέτησης Omakase, όπου ο chef συζητά με τον πελάτη για τις επιθυμίες του. Ενημερωμένη wine list, φιλική εξυπηρέτηση και υπέροχη θέα στο λιμάνι από τη βεράντα του.

Για δημιουργική κουζίνα 
Λέγκω
Ζαππείου 1 & Ελευθερίου Βενιζέλου, Πάφος
Τίμια κουζίνα με τάση για νέες γεύσεις και φρέσκα υλικά της περιοχής. Ο Πέτρος Μαύρου και η ομάδα του αναδεικνύουν γευστικές πτυχές της Κύπρου και της Ελλάδας, βάζοντας τις δικές του μεσογειακές πινελιές στα νόστιμα πιάτα που προτείνει. Σκιερή αυλή το καλοκαίρι. 
 
Για steak και θαλασσινά
The Lodge  
Λεωφ. Ποσειδώνος 52, Κάτω Πάφος
Οι σταρ του μενού είναι τα steaks πρώτης ποιότητας όπως τα φτιάχνουν στη Νότιο Αφρική, με δικές τους σος. Σερβίρει και καλοψημένα παϊδάκια, μαριναρισμένο κοτόπουλο και υπέροχα μαγειρεμένα θαλασσινά σε έναν άνετο χώρο με αυλή. Μαστοριά στη σχάρα, ικανοποιητική wine list, ευγενικό σέρβις.

Colosseum 
Δανάης 101, Olympian Complex, Πάφος 
Δίπλα από τα ξενοδοχεία Avanti και Olympic Lagoon με άνετη, κλασική σάλα.  Νόστιμη κουζίνα, με αδυναμία στα ιταλικά πιάτα και στα steaks από τον σεφ και sommelier Νίκος Χαραλάμπους. Καλές πρώτες ύλες, εξαιρετικά φιλέτα, al dente ζυμαρικά, εντυπωσιακά κάβα με 600 ετικέτες κρασιών από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα. Έξτρα γοητεία η ωραία αυλή στο πίσω μέρος. Χαλαρή έξοδος σαββατοκύριακου, καλές τιμές, αγαπά τα live.

Για ιταλική κουζίνα 
Ristorante Bacco 
Βασιλίσσης Βερενίκης, Elysium Hotel, Πάφος
Μια γαστρονομική εμπειρία µε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και υλικά που έρχονται από την Τοσκάνη. Η εξαιρετικής ποιότητας κουζίνα του και το επαγγελματικό σέρβις, συνθέτουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ωραία αυλή το καλοκαίρι. 

Mare e Monti 
Λεωφ. Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος
Φωνάζει «viva l’ Italia» με αυθεντική κουζίνα, βαθιά νοστιμιά και δυνατά επιδόρπια. Η chef Αδαμαντία Πετρούσκα, με μαθητεία στη Φλωρεντία, χρησιμοποιεί εκλεκτές πρώτες ύλες και δημιουργεί ισορροπημένες και φίνες γεύσεις. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, λογικότατες τιμές. 

Για μεσογειακή κουζίνα
Mysterium
Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων 56 , Πάφος 
Νέα άφιξη στη μεγάλη πιάτσα των Τάφων των Βασιλέων. Σύγχρονος χώρος που παίζει με το χρώμα, lounge ατμόσφαιρα και γλαρερί στον πρώτο όροφο. Η κουζίνα μεσογειακή με πιάτα βασισμένα σε εποχικά υλικά, αλλά κλείνει το μάτι και σε διεθνείς gourmet γεύσεις. Ωραίος κόσμος, επαγγελματικό σέρβις και χαλαρή έξοδος σαββατοκύριακου, φιλικό για οικογένειες με παιδιά.

Για sushi 
Gold Sakura  
Λεωφ. Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος, 8041
Κοσμοπολίτικο, με δυνατή fusion ιαπωνική κουζίνα, πολύ καλά αργεντίνικα steaks, έμφαση στις πρώτες ύλες και εξαιρετικά δεμένη η ομάδα του εστιατορίου. Με sushi bar, χώρο για teppanyaki, εξαιρετική κάβα με ετικέτες από όλο τον κόσμο, άψογο σέρβις και λογικές τιμές.

Για ταϊλανδέζικο
Baan Thai Kitchen 
Λήδας 5, Basilica Gardens, Κάτω Πάφος 
Kοντά στο λιμάνι, με Ταϊλανδό ιδιοκτήτη και chef τη γυναίκα του. Κλασικά και πολύχρωμα thai πιάτα, ανάλογο ντεκόρ, τίμια κουζίνα. Με έμφαση στις εισαγόμενες πρώτες ύλες και τα φρέσκα λαχανικά από τον κήπο τους. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Gai Pad Med Mamuang.   
 
Για ψάρι στο λιμάνι
Theo's  
Λιμάνι Πάφου, Πάφος 
Παραδοσιακή ψαροφαγία πάνω στη θάλασσα με φόντο τα κατάρτια των ιστιοφόρων, σε προνομιούχα τοποθεσία με εξαιρετική θέα. Δεξιοτεχνία στο τηγάνι, ικανή σχάρα, κάποια grill πιάτα με κρέας και λογικές τιμές. Ενημερωμένη κάβα κρασιών, σέρβις που έχει το φιλόξενο πνεύμα των old fashioned σερβιτόρων που νοιάζεται για τον πελάτη.

Για κυπριακούς μεζέδες
Fettas 
Ιωάννη Αγρότη 33, Πάφος 
Διάσημη ταβέρνα, διατηρεί το καλό της όνομα στην τεράστια ποικιλία νόστιμων μεζέδων της, τα εποχιακά υλικά, τα καλά κρέατα και τη δεξιοτεχνία στο ψήσιμο. Εμφιαλωμένο κρασί από τα αμπέλια της οικογένειας, φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Παρ-Σαβ αγαπά τη ζωντανή ελληνική μουσική.

Άκης    
Αχέλεια, Πάφος 
Κοντά στο αεροδρόμιο, με ντεκόρ που θυμίζει κυριακάτικα μεσημέρια με την οικογένεια. Καλομαγειρεμένοι κυπριακοί μεζέδες, συχνά με σούβλα και οφτό κλέφτικο και με ελληνικές αναφορές όπως μουσακάς και στιφάδο. Καθαρό, ποντάρει στα φρέσκα υλικά των πιάτων του, με παγωμένες μπίρες, υπέροχο καλό πράγμα για επιδόρπιο, μικρό πάρκο για παιδιά και εγκάρδια εξυπηρέτηση. Περνάς καλά και ξανάρχεσαι…   

Για μεζεδάκια 
Αγορά 
Πλατεία Κένεντι 6, Πάφος, 8047
Γουστόζικο μεζεδοπωλείο πάνω στην πλατεία. Κυπριακές γεύσεις με κυρίαρχο το κρέας,  ορεκτικά με μεσογειακό twist, πολύ καλή σχάρα, σπιρτόζικο σέρβις. Αγαπά τα λαϊκά και ρεμπέτικα κάθε Τετ, Παρ-Σαβ. Βεράντα με θέα το καλοκαίρι.
 
Για μεσημεριανό
Λαόνα 
Βότση 6, Πάφος
Παραδοσιακές γεύσεις με έμφαση στη σπιτική κουζίνα και νοστιμότατα φαγητά κατσαρόλας. Σε ένα απλό, φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης, με χαλαρή ατμόσφαιρα και ωραίο περιβάλλον. Δοκίμασε την κοιλιά χοιρινού σε σάλτσα κρασιού. Τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο.

Για σουβλάκι
Βάσανο
Αγαπήνορος 22, Πάφος
Απλό, φιλικό και αγαπημένο με εξαιρετικό σουβλάκι, που τιμούν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και κλασικές λιχουδιές από σιεφταλιές κοτόπουλο σουβλάκι μέχρι χαλλούμι και παϊδάκια με δεξιοτεχνία στη σχάρα.

Για τηγανητό ψαράκι και θαλασσινά
Νίκος Τυρίμος 
Αγαπήνωρος 71 
Λαϊκή ταβέρνα από το 1970 με θαλασσινό περίβλημα, φιλική εξυπηρέτηση και γλυκύτατες τιμές. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εν αφθονία, με καλό τηγάνι και σχάρα, κάποια κυπριακά πιάτα, σε ένα ανάλαφρο περιβάλλον. Υπηρεσία delivery.  

Για καφέ
Deloubak Espresso Cuisine Co 
Θερμοπυλών 28, Πάφος 
Πρωταγωνιστής ο καφές σ’ ένα αναπαλαιωμένο κτίριο με γούστο. Μυρωδάτοι καφέδες σε διάφορες εκδοχές αλέθοντας επί τόπου κόκκους από εξαιρετικές ποικιλίες, milkshakes και smoothies στο προσκήνιο, πίττες και σάντουιτς, muffins και μπισκότα. Jazz και lounge στην κονσόλα, εξυπηρέτηση με χαμόγελο, αξεσουάρ του καφέ για το σπίτι. Τραπεζάκια έξω.

Alea Cafe
Λεωφ. Ποσειδώνος 7,  Κάτω Πάφος  
Σταθερή αξία στους κατοίκους, σε προνομιούχα θέση στον παραλιακό πεζόδρομο. Από το πρωί με καφέδες και πρωινό, το μεσημέρι με ζεστά πιάτα μεσογειακού προσανατολισμού και burger, στη συνέχεια με cocktails και ποτά. Φιλικό, εξυπηρετικό προσωπικό και λογικές τιμές.

Για donshake 
Άρωμα και Γεύση
Αλέξανδρου Παπάγου 88, Πάφος 
Το νέο στέκι της πόλης. Από το πρωί με μυρωδάτους καφέδες, donuts, waffles, αλμυρές και γλυκές κρέπες και το νέο trend το donshake, δηλαδή milkshake που σερβίρεται με donut από το Nanou σε διάφορες γλυκές γεύσεις, αλλά και με burger. Και όλα αυτά σε πραγματικά λογικές τιμές. Χαλαρή διάθεση και κόσμος όλων των ηλικιών στην ξεκούραση από τα ψώνια.

Για εξαιρετική σοκολάτα 
Joulietta Chocolatier
Αλέξανδρου Υψηλάντη 16, Πάφος 
Ο ναός της σοκολάτας στην Πάφο, αξίζει να διασχίσεις ολόκληρη την πόλη για να τη γευθείς. Η δημιουργική «τρέλα» της Julietta James έχει φέρει και το φανατικό κοινό. Με εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και αρώματα της Κύπρου, φτιάχνει δημιουργικά γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής, cakes και υπέροχα signature σοκολατάκια. Αυτό με γέμιση σύκου και ούζου κέρδισε το Αργυρό μετάλλιο το 2016 στα International Chocolate Awards Mediterranean Competition. Γαλλική τέχνη, πλούσια γεύση, γενναιοδωρία και ευγένεια.  

Για γλυκά και καφέ 
Let them eat cake
Αγίου Θεοδώρου 2, Πάφος 
All day στο κέντρο της πόλης με εξαιρετικά γλυκά, από cupcakes και κεραστικά μέχρι απίθανα cake και τούρτες. Μυρωδάτος καφές και τσάι με γεναιόδωρο πρωινό, σαλάτες, σάντουιτς, burgers και νόστιμες σούπες. Φιλική ατμόσφαιρα, πολύ καλή εξυπηρέτηση και γλυκές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X