ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

TripAdvisor: Μια πόλη της Κύπρου στους προορισμούς με βραβείο Best of the Best

Δείτε τη λίστα

24news team

Το TripAdvisor απένειμε το βραβείο Travellers’ Choice Best of the Best σε προορισμούς των οποίων τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες έλαβαν μεγάλο αριθμό διθυραμβικών κριτικών και απόψεων από την πλατφόρμα, σε διάστημα 12 μηνών. Ανάμεσα στους 25  προορισμούς που βραβεύτηκαν, βρίσκεται και η Πάφος, η οποία κατατάσσεται στην 20ή θέση και όπως αναφέρει το TripAdvisor, είναι ιδανική για να απολαύσετε τον ήλιο όλο τον χρόνο και να ζήσετε τη φιλοξενία των ανθρώπων της όπου κι αν πάτε.

Δείτε αναλυτικά:

Κούβα

Χρειάζεται ακόμα κάποια διαδικασία για να μπορέσουν οι πολίτες των ΗΠΑ να επισκεφθούν την Κούβα, αλλά όπως ξέρουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αυτό το νησί προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες για πολιτιστική ανταλλαγή. Η Αβάνα είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικής του παλαιού κόσμου και πολιτισμού της εποχής. Βγείτε από την πρωτεύουσα στη μικρή πόλη του Τρινιντάντ για να δείτε περισσότερη ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική. Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μια φανταστική βάση για να επισκεφτείτε την Κοιλάδα των Μύλων Ζάχαρης, ένα μικρό κομμάτι γης που παλαιότερα χρησίμευε ως το κέντρο της βιομηχανίας ζάχαρης της Κούβας.

Χόι Αν

Αυτή η πόλη στην ακτή του κεντρικού Βιετνάμ υπήρξε σημαντικό εμπορικό λιμάνι της νοτιοανατολικής Ασίας από τον 15ο έως το 19ο αιώνα, γεγονός που μαρτυρούν τα καλοδιατηρημένα μνημεία εκείνης της εποχής. Ο δημοφιλής «εναλλακτικός» προορισμός έχει αρχίσει πλέον να γίνεται περισσότερο γνωστός και στους συμβατικούς τουρίστες. Την 14η ημέρα κάθε σεληνιακού μήνα, η πόλη γεμίζει με παραδοσιακά πολύχρωμα φανάρια. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Ιαπωνική σκεπαστή γέφυρα και τον ναό Κουάν Κονγκ. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε ενδύματα στους επιδέξιους ράφτες της πόλης.

Μαυρίκιος

Ο Μαυρίκιος είναι αναμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος προορισμός της Αφρικής, ένας τροπικός παράδεισος που προσφέρει αμέτρητες δραστηριότητες. Το Πορτ Λούις, η μοντέρνα πρωτεύουσα αυτού του νησιού που έχει έκταση 61 x 46 χιλιόμετρα, είναι ένα πολύβουο, σύγχρονο λιμάνι με πολυσύχναστη αγορά. Oι περισσότεροι επισκέπτες, ωστόσο, επιλέγουν να μείνουν σε δημοφιλή θέρετρα, όπως το Μοντ Σουαζί, το ήσυχο Τρου-ο-μπις και το πολυσύχναστο Φλικ εν Φλακ, ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των καταδύσεων. Το Ριβιέρ Νουάρ είναι ιδανικό για όσους αγαπούν το ψάρεμα στ’ ανοιχτά.

Σιέμ Ριπ

Όταν το πρώτο φως του ήλιου λούζει τους κατάφυτους ναούς και τα ερείπια του Άνγκοτ Βατ, ένα απλό ξημέρωμα στη Σιέμ Ριπ μεταμορφώνεται σε μυστικιστική εμπειρία. Τα αρχαία οικοδομήματα ανήκουν σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ναών του κόσμου. Το θρησκευτικό συγκρότημα και η βασιλική πόλη Άνγκορ Τομ του 12ου αιώνα είναι οι δύο βασικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Σιεμ Ριπ. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της χώρας στο Πολιτιστικό Χωριό της Καμπότζης και επισκεφθείτε την παραδοσιακή νυχτερινή αγορά του Άνγκορ για να εξασκηθείτε στην τέχνη του παζαρέματος στους αμέτρητους υπαίθριους πάγκους, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις και να διασκεδάσετε στα μπαρ.

Τσιάνγκ Μάι

Μπορείτε να περάσετε κάθε λεπτό της διαμονής σας στην Τσιανγκ Μάι στη διάσημη Νυχτερινή Αγορά. Αν ωστόσο σας κουράσει το πολύβουο και κεφάτο παζάρεμα, υπάρχουν πολλά ακόμα μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε. Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο και τον Βοτανικό Κήπο για να γνωρίσετε τον τοπικό πολιτισμό και να απολαύσετε το ευωδιαστό άρωμα των ορχιδέων της Ταϊλάνδης. Στο κέντρο της πόλης, τα ερείπια των αρχαίων τειχών περικλείουν πάνω από 30 ναούς. Οι γυμνασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να ανέβουν 300 σκαλιά για να επισκεφθούν τον Βατ Πράτατ Ντόι Σουτέπ, έναν βουδιστικό ναό με περίτεχνες διακοσμήσεις στην κορυφή ενός λόφου.

Γκραντ Κέιμαν

Όσο πιο πολύ απομακρυνθείτε από τις πολύβουες αποβάθρες του Γκραντ Κέιμαν, τόσο περισσότερη ησυχία και γαλήνη θα βρείτε. Στην Πόλη των Σαλαχιών (στην πραγματικότητα, ένα ρηχό τμήμα της παραλίας), τα σαλάχια κολυμπούν δίπλα σας στα ήρεμα νερά. Σε μικρότερη απόσταση από την πόλη θα βρείτε, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, τις καλύτερες υπηρεσίες μασάζ και σπα σε ολόκληρη την Καραϊβική.

Φες

Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου δεν είναι της Οξφόρδης ούτε της Σορβόννης. Είναι το Πανεπιστήμιο Αλ-Καραουίν και βρίσκεται στο Φες ελ Μπαλί. Αυτή η οχυρωμένη πόλη, Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα σας ταξιδέψει πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα. Επισκεφθείτε τα δαιδαλώδη σοκάκια της Μεντίνας στο Φες ελ Μπαλί και τις τέσσερις επιβλητικές Πύλες του Φες, με τα χαρακτηριστικά πλακάκια του Μαρόκου. Μπορείτε να περπατήσετε, ή, αν νιώθετε θαρραλέοι, να πάρετε ένα ταξί. Εδώ, οι ταξιτζήδες οδηγούν λίγο επικίνδυνα.

Πάφος

Η Πάφος βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου και έχει εύκρατο κλίμα, προσφέροντας ένα από τα πιο υγιεινά είδη ζωής στη Μεσόγειο. Η Πάφος είναι ιδανική για να απολαύσετε τον ήλιο όλον τον χρόνο και να ζήσετε τη φιλοξενία των ανθρώπων της όπου κι αν πάτε. Βουτήξτε στα λαμπερά ζεστά νερά της Μεσογείου το καλοκαίρι ή εξορμήστε σε ένα υπέροχο φυσικό μονοπάτι και παρατηρήστε χωράφια γεμάτα αγριολούλουδα την άνοιξη. Επισκεφθείτε αρχαία και ιστορικά αξιοθέατα το φθινόπωρο και μείνετε σε φόρμα με τις αμέτρητες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους τον χειμώνα. Όπως και να 'χει, η Πάφος είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την επισκεφθείτε. Η γύρω περιοχή ικανοποιεί κάθε τύπο ταξιδιώτη που αναζητά κάτι μοναδικό, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την κουλτούρα και τις τοπικές παραδόσεις της. Προσφέρει τις πιο ειδυλλιακές και ρομαντικές τοποθεσίες για να γιορτάσετε την αγάπη σας με το ταίρι σας ή να δημιουργήσετε αναμνήσεις μιας ζωής για ολόκληρη την οικογένεια!

Δείτε όλη τη λίστα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση