ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση στο ερώτημα «Άραγε γιατί να παντρευτώ;»

Οι επτά χειρότεροι λόγοι για να πάρεις την μεγάλη απόφαση και να πεις το «ναι»

must.com.cy

Είναι κοινό φαινόμενο να αναρωτιόμαστε γιατί ορισμένα ζευγάρια αποφασίζουν να παντρευτούν. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να δικαιολογήσουν την απόφαση τους. Κάποιοι από αυτούς είναι πρακτικοί, όπως οι οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι ενισχύσεις για αγορά κατοικίας και οι φοροαπαλλαγές που επιτρέπουν. Επίσης, ο συναισθηματικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο, όπως η αγάπη και η πίστη ότι η ζωή με έναν σύντροφο θα είναι ευτυχισμένη και ονειρεμένη.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και αρνητικοί λόγοι για να παντρευτεί κανείς, και δυστυχώς αυτοί οι λόγοι συχνά παραβλέπονται ή αγνοούνται πριν ληφθεί η απόφαση του γάμου. Αυτό είναι ίσως ένας από τους λόγους που τα ποσοστά διαζυγίων είναι τόσο υψηλά.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε:

1) Ο κοινωνικός παροξυσμός που προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η παντρεμένη ζωή είναι η κανονικότητα και όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες και πίεση σε εκείνους που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να παντρευτούν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η απόφαση για τον γάμο είναι ατομική και πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές μας επιθυμίες, στόχους και την κατάσταση της σχέσης μας. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ρυθμό και τον δικό του δρόμο προς την ευτυχία.

Διαβάστε την συνέχεια στο must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχέσεις: Τελευταία Ενημέρωση